nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljenoŠe nekaj dni za predloge nagrajencev s področja kulture

Še nekaj dni za predloge nagrajencev s področja kulture

Občina Zagorje ob Savi svojim občankam in občanom, ki puščajo v občini in širše pomemben pečat na področju zagorske kulture, že od leta 1975 podeljuje plakete in priznanja dr. Slavka Gruma. Prva odličja so leta 1975 prejeli operni pevec Ladko Korošec, knjižničarka Anica Cizej in Prosvetno društvo Mlinše. Doslej so podelili že 210 priznanj in plaket.

Razpis za dobitnike teh prestižnih nagrad s področja kulture, ki jih bodo podelili na slavnostni akademiji v počastitev slovenskega kulturnega praznika 5. februarja prihodnje leto, je odprt še do 31. decembra 2020.

Kandidate za priznanja in plakete dr. Slavka Gruma lahko Odboru za šolstvo in kulturo Občine Zagorje ob Savi predložijo posamezniki, podjetja, zavodi, društva, stranke ter organi lokalne skupnosti. Predlogi morajo biti pisno utemeljeni ter morajo vsebovati podatke o kandidatu, kronološko urejene podatke o njegovih dosežkih, vrsto predlaganega priznanja ter soglasje predlaganega kandidata. Predloge za plakete in priznanja dr. Slavka Gruma je mogoče do 31. decembra poslati na naslov: Občina Zagorje ob Savi, Odbor za šolstvo in kulturo, s pripisom »predlogi za plakete in priznanja dr. Slavka Gruma«, Cesta 9. avgusta 5, 1410 Zagorje ob Savi.

Oglas

Popularno