ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoSerija SloEnduro se vrača na Cilenca Trails s četrto dirko sezone

Serija SloEnduro se vrača na Cilenca Trails s četrto dirko sezone

Zagorje ob Savi – Serija tekmovanj v gorskokolesarskem enduru, SloEnduro, se ponovno vrača na proge gorskokolesarskega parka, Cilenca Trails, kjer bo zadnji vikend v maju potekala četrta dirka te sezone. Tekmovanje bo letos potekalo v dvodnevnem formatu, z uradnim treningom za tekmovalce v soboto, 27. maja, dirka pa se bo odvila naslednji dan in sicer v nedeljo, 28. maja.

Serija SloEnduro je ena najpomembnejših gorskokolesarskih prireditev v Sloveniji, letošnja sezona pa se obeta kot ena najbolj razburljivih in množično obiskanih doslej. S tremi že “odpeljanimi” dirkami se boj za naslov pokalnega zmagovalca vse bolj zaostruje, dirka na Cilenca Trails pa bo ključni dogodek v koledarju.

Četrta dirka serije SloEnduro, se bo pričela z uradnim treningom za tekmovalce, ki bo potekal v soboto, 27. maja. Namen sobotnega treninga je spoznavanje s tehnično zahtevnimi progami gorsko kolesarskega parka, Cilenca Trails. V nedeljo, 28. maja pa bo na sporedu glavni dogodek v okviru katerega se bodo tekmovalci potegovali za najvišje stopničke. Po besedah organizatorja dirke bo točen pričetek treninga v soboto ob 11. uri, dirka pa se bo pričela v nedeljo ob 9:30. Glede na trende preteklih treh dirk te sezone je število prijav v tem letu močno v porastu in če je lanskoletna dirka na Cilenco privabila več kot 170 tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Hrvaške in Bosne, jih letos v primeru dobre vremenske napovedi pričakujejo vsaj 250. Prijave na dirko bodo možne preko spletnega portala Prijavim.se, odprte pa bodo vse do četrtka, 25. maja.

“Navdušeni smo, da bomo tudi letos na Cilenca Trails gostili dirko v seriji SloEnduro.” sporočajo člani Kolesarskega kluba Zagorska dolina, ki že drugič organizirajo dirko v seriji za državni pokal. “Zadnji vikend v maju nas čaka res vnemirljiv in nepozaben dogodek z nekaterimi najbolj izjemnimi tekmovalci iz celotne regije, ki se bodo pomerili na naših progah. Komaj čakamo, da vidimo, kako se bodo spopadli z izzivi in kdo bo na koncu zmagal!” dodajajo v kolesarskem klubu. Tekmovalci se bodo na progah Cilenca Trails, ki zahtevajo obilo spretnosti, vzdržljivosti in pravo mero hitrosti pomerili za odločilen set točk v letošnji sezoni.

Prizorišče s prijavami, štartom, ciljem in razglasitvenim prostorom za zmagovalce tekmovanja, bo tudi letos ob samem vznožju gorskokolesarskega parka Cilenca Trails oziroma ob izteku gorskokolesarskih poti, ki je locirano na koncu ŠRO Evropark, nasproti poligona Pumptrack Zagorje. Na istem prostoru bo potekal tudi bogat spremljevalni program, kjer se bodo lahko tekmovalci, spremljevalci in obiskovalci dirke SloEnduro Cilenca Trails okrepčali z burgerji ter osvežilnimi pijačami ponudnika Mangoop Burgers iz Kamnika. Na dogodku pa bo že tradicionalno prisotna tudi kolesarska trgovina in servis, Blokada iz Trbovelj.

Dirka na Cilenca Trails bo tako kot vse dirke do sedaj, namenjena tako tistim bolj amaterskim kot tudi profesionalnim gorskim kolesarjem, vabljeni in dobrodošli pa so tudi gledalci in navijači, da si zadnji vikend v maju v živo ogledajo pestro in živahno dogajanje ter čudovito zagorsko pokrajino.” še sporočajo iz kolesarskega kluba. Hkrati pa poudarjajo, da je gorsko kolesarski park, Cilenca Trails s svojim tehnično razgibanim terenom in osupljivimi razgledi na okoliško pokrajino prvovrstna lokacija za tovrstne športne in kolesarske prireditve.

Kar se tiče letošnjih hitrostnih in spretnostnih preizkušnje v sklopu dirke člani kolesarskega kluba ostajajo nekoliko skrivnostni. “Tekmovalce letos čaka kar nekaj novosti  na progah, med drugim tudi popolnoma nova in izredno razgibana, tehnično zahtevna proga.” poudarjajo v klubu. Hitrostne preizkušnje na progah Cilenca Trails bodo objavljene dan pred dirko, kot velevajo pravila serije SloEnduro.  Organizatorji bodo tekmovalce in gledalce sproti obveščali o dogajanju, urniku, prijavah, dodatnih koristnih informacijah in morebitnih spremembah tukaj.

Oglas

Popularno