nedelja, 14 julija, 2024
HomeKronikaSlovesnost ob rojstnem dnevu Ladka Korošca

Slovesnost ob rojstnem dnevu Ladka Korošca

Pred Weinbergerjevo hišo v Zagorju, kjer stoji spominsko obeležje opernemu pevcu Ladku Korošcu, so se danes s kratko slovesnostjo spomnili na umetnikov rojstni dan in se poklonili njegovemu spominu.

Ladko Korošec je bil rojen 3. avgusta 1920 v Zagorju ob Savi, umrl pa je 21. marca 1995 v Ljubljani, kjer je tudi pokopan. V Zagorju deluje Fundacija Ladko Korošec, ki skrbi za ohranjanje umetnikove zapuščine in ureja multimedijsko spominsko sobo v Weinbergerjevi hiši.

Predsednik fundacije Janez Lipec je na današnji slovesnosti povedal, da je bil Ladko Korošec velik umetnik, ki je povsod poudarjal, da je Zagorjan in Slovenec. Zaradi svoje širine je podpiral vsa področja umetnosti, kulture in tudi športa. »Zato bi se nedvomno močno razveselil današnjega uspeha naših košarkarjev v Tokiu, ki se jim je uspelo prav na Koroščev rojstni dan z zmago nad nemškimi košarkarji močno približati boju za olimpijsko medaljo,« je med drugim poudaril Lipec.

V imenu Občine Zagorje ob Savi je zbrane nagovoril direktor občinske uprave Tadej Špitalar, ki je poudaril, da Občina Zagorje ob Savi podpira delo in aktivnosti Fundacije Ladko Korošec.

»Korošec je bil eden tistih umetnikov, ki ni nikoli zavrnil povabil na nastope, po pričevanjih tistih, ki so ga poznali, pa je še posebej z veseljem nastopil in se družil z mladimi ljudmi. Zato je pomembno, da tudi naš mladi rod pozna njegovo življenje in delo, kar nam uspeva tudi z lepo urejeno multimedijsko spominsko sobo v Weinbergerjevi hiši,« je dodal Špitalar.

Oglas

Popularno