torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoŠolski objekti med počitnicami niso samevali

Šolski objekti med počitnicami niso samevali

Začetek novega šolskega leta se hitro bliža, zato se v osnovnih šolah, glasbeni šoli in vrtcu v občini Zagorje ob Savi že pospešeno pripravljajo na 1. september, ko se bodo znova odprla šolska vrata.

Znano je, da bo pouk glasbe in baleta v Glasbeni šoli Zagorje potekal na novi lokaciji, v popolnoma prenovljeni nekdanji upravni stavbi podjetja Svea. Notranjost objekta je že urejena, te dni potekata selitev in nameščanje pohištva.

Prav tako se bodo nove naložbe razveselili učenci Osnovne šole Toneta Okrogarja, ki bodo od prihodnjega šolskega leta telovadili v popolnoma prenovljeni telovadnici. Sočasno v poletnih dneh ob šoli poteka prenova igrišča in dvorišča, namestili pa bodo tudi nova igrala.

Sicer pa tudi v drugih šolskih prostorih med počitnicami potekajo različna vzdrževalna dela. Tako so se na Okrogarjevi podružnici v Šentlambertu lotili beljenja prostorov, v PŠ Kisovec urejajo okolico, odstranili pa so tudi staro oljno cisterno.

Na matični osnovni šoli Ivana Kavčiča na Izlakah so počitniški čas izkoristili za brušenje in lakiranje parketa v prostorih tajništva, svetovalne službe, računovodstva ter v zbornici in pisarnah pomočnice ravnatelja in ravnatelja. Učence, učitelje in obiskovalce šole bodo pričakali tudi sveže pleskani vhod pred telovadnico, prostori prvih razredov, učilnica 5. b razreda in stopnišče, očistili pa bodo še žlebove telovadnice.

Na Podružnični šoli Mlinše so počitnice izkoristili za menjavo tal v telovadnici in pleskanje kuhinje.

Na matični šoli in v obeh podružničnih šolah Ivana Skvarče so se lotili rednih vzdrževalnih del, nekoliko večji naložbi pa sta sanacija dela strehe na matični šoli in nadstreška na Podružnični šoli Čemšenik.

In še Vrtec Zagorje: do konca tega meseca bodo prenovili dvoje sanitarij za otroke v Enoti Maja.

Oglas

Popularno