ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeHrastnikSprejem pogumnih nogometašev

Sprejem pogumnih nogometašev

Župan Marko Funkl je danes osebno sprejel štiri pogumne mlade fante – Alexa Mikoliča, Anisa Hotića, Petra Urbana Pogačnika in Emanuela Mujakovića.

Alex, Anis, Peter Urban in Emanuel, vsi štirje člani Nogometnega kluba Hrastnik, so se v petek, 20. maja, vračali s tekme v Radečah. Na poti proti domu so bili na cesti med Zidanim Mostom in Rimskimi Toplicami priča prometni nesreči. Osebni avtomobil je zaneslo s ceste, pri čemer je prebil varnostno ograjo in končal na brežini reke Savinje.

Komaj 15-letni nogometaši, ki jih je s tekme domov peljal eden od staršev, niso oklevali niti za sekundo. Nemudoma so poklicali 112 in 113, zavarovali kraj nesreče in s tem preprečili morebitni nalet vozil, na nesrečo opozarjali druge voznike ter nudili pomoč vozniku avtomobila. O njihovem pogumnem dejanju so poročale tudi Slovenske novice. Kot so danes na srečanju povedali starši fantov, so fantje presenetili vse, tudi njih. Mladi nogometaši so namreč na pomoč priskočili takoj, brez da bi oklevali za eno samo sekundo, ter se skorajda brez besed sporazumeli, kdo bo kaj naredil. Med njimi je vladala takšna uigranost, kot jo običajno prikažejo na nogometnih tekmah.

Ob srečanju je župan Marko Funkl poudaril, da v času, ko se zdi, da je med nami vse manj solidarnosti, njihovo pogumno dejanje nosi toliko večjo težo. Za izkazano srčnost in njihovo nesebično pomoč jim je čestital, izročil posebno zahvalo župana in majhno pozornost. Zaželel jim je, da bi še naprej ostali tako srčni mladeniči in bili še naprej svetel vzor svojim sovrstnikom.

Oglas

Popularno