ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeKronikaTrbovlje postale branju prijazna občina

Trbovlje postale branju prijazna občina

Z veseljem sporočamo, da je občina Trbovlje prejela naziv Branju prijazna občina. Podelitve, ki je potekala na kulturnem ministrstvu, sta se v imenu Občine Trbovlje udeležili direktorica Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje, Katra Hribar Frol in Mateja Camplin Tahirovič, strokovna sodelavka zaposlena na občini Trbovlje.

Prejeti naziv »Branju prijazna občina« je spremljala obrazložitev z naslednjimi besedami: “Občina Trbovlje izkazuje veliko pozornost in naklonjenost bralni pismenosti in bralni kulturi. Aktivnosti na področju knjige, branja in bralne pismenosti se kažejo v že utirjenih občinskih, regionalnih in nacionalnih projektih, kot tudi v zanimivih lokalno obarvanih projektih.”

Zavedamo se, da lahko občine kot lokalne skupnosti pomembno prispevamo k razvoju in spodbujanju branja ne le med najmlajšimi, pač pa tudi odraslimi. Da so bile Trbovlje prepoznane kot lokalna skupnost, ki izkazuje celosten pristop k obravnavi bralne kulture, pomeni veliko čast in hkrati obvezo za naprej. Ob tej priložnosti bi želeli dodati, da v sodelovanju z uspešnim arhitektom Janijem Vozljem, ki je po rodu Trboveljčan, že pripravljamo idejno zasnovo prenove knjižnice, ki bo zaživela v povsem novi podobi in bo prenovljena skladno s sodobnimi trendi in smernicami. Več o tem pa v prihodnjih mesecih.

Zahvaljujemo se vsem, ki s svojim delom prispevajo k spodbujanju in razvoju bralne kulture v Trbovljah.

Tekst in foto: Občina Trbovlje

Oglas

Popularno