nedelja, 14 julija, 2024
HomeHrastnikV Hrastniku intenzivno nadaljevanje projekta odvajanja in čiščenja odpadne vode

V Hrastniku intenzivno nadaljevanje projekta odvajanja in čiščenja odpadne vode

Dva velika projekta iz naslova evropskih sredstev se trenutno izvajata v Hrastniku. Ob vstopu v mestu se gradi obrtno-industrijska cona, v centru pa se gradbena dela projekta urejanja kanalizacije prestavljajo po predvidenih lokacijah.

Občina Hrastnik naj bi v aglomeraciji ID 8360 Hrastnik – center po zaključku projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Save – Občina Hrastnik dosegla 98-odstotno priključenost na javno omrežje in s tem zgledno sledila evropskim usmeritvam, natančneje zahtevam Direktive o čiščenju komunalne odpadne vode. Nekaj več kot pet kilometrov novega kanalizacijskega omrežja bo vključno z dvema fekalnima črpališčema priključenih v sistem najpozneje do konca 2023. Cilj projekta je zmanjšanje emisij v vodi z izgradnjo infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadnih voda.

Prva dela na projektu so se lani februarja pričela na ulici Pot na Kal, kjer je grobo asfaltiranje zaključeno, manjka še fini asfalt. Izvajalci so prav tako zaključili dela v Prapretnem, sledi le še priklop črpališč in fino asfaltiranje. Trenutno dela potekajo na Poti Josipa Brinarja, Veličkovi cesti in Cesti padlih borcev, pripravlja pa se tudi trasa na Novem logu. Naročnik in izvajalec sta v februarju sklenila dodatek k pogodbi, in sicer se je rok dokončanja podaljšal do konca meseca junija 2023. 

Dobra 2,2 milijona evrov vreden projekt bo v višini 1,8 milijona evrov finančno pokrit iz naslova Evropske unije in Republike Slovenije, preostanek bo zagotovila občina iz proračuna.

Oglas

Popularno