torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoV spomladanskih mesecih bomo ozelenili naše mesto

V spomladanskih mesecih bomo ozelenili naše mesto

Občina Trbovlje je v preteklem letu naročila pregled stanja dreves v občini, ki ga je izvedla licencirana arboristka. Skladno z njenim strokovnim mnenjem in priporočili bodo v naslednjih tednih in mesecih stekle aktivnosti urejanja zelenih površin.

V sklopu aktivnosti bo odstranjenih nekaj dreves, ki že kažejo znake hude drevesne bolezni in posledično predstavljajo nevarnost uporabnikom javnih površin v njihovi bližini. V pomladanskih mesecih bomo vsa ta drevesa nadomestili z novimi, prav tako bomo uredili tudi dodatno zasaditev, ozelenitev in ocvetličenje našega mesta.

Spomladi bomo v sodelovanju z osnovnimi šolami v njihovi okolici zasadili vsaj deset dreves, prav tako bo zasaditev urejena v sklopu ureditve igrišča Partizan. Ozelenili bomo krožišče Urgenca in izvedli dodatno zasaditev  dreves v Mestnem parku. Prav tako bo urejena tudi zelena bariera v sklopu kolesarskih površin, ki bodo potekale od Hoferja proti jugu.

Prav tako želimo napovedati Čistilno akcijo Očistimo Trbovlje, ki jo bo Občina Trbovlje organizirala tudi letos. Čistilna akcija, h kateri vabimo vse občane in občanke, bo potekala v marcu oziroma aprilu, odvisno od vremenskih razmer. O točnem terminu bomo javnost obvestili pravočasno.

Oglas

Popularno