nedelja, 14 julija, 2024
HomeKronikaV Trbovljah so danes začeli z izgradnjo novega krožišča Urgenca in prenovo...

V Trbovljah so danes začeli z izgradnjo novega krožišča Urgenca in prenovo igrišča Partizan

Po več kot treh letih priprav projekta Urgenca pričenjajo z njegovo izvedbo. Gre za kompleksen projekt, ki bo sicer zelo posegel v prostor, a le s pravilno ureditvijo dostopa do urgentnega centra bodo lahko občani deležni nujne medicinske pomoči v najboljših pogojih.

Danes so se dela pričela na področju igrišča Partizan. Zaradi tega, ker bo otroški del igrišča postal gradbišče, bo območje celotnega igrišča Patrizan zaprto. Namreč izvajala se bodo gradbena dela, potrebne bo nekaj mehanizacije, ki se bo nahajala na tem območju. Tukaj bo postavljen za potrebe investicije tudi gradbeni kontejner ter sanitarije za delavce. Hkrati bo služilo kot odlagalna podlaga za gradbeni material, ki se bo uporabljal med izvajanjem investicije. Na delu otroškega igrišča Partizan se že odstranjujejo igrala, saj bo po tej površini začasno potekal promet vozil kot dostopna površina za stanovalce do stanovalskega naselja Trg Svobode. Pozneje se bo seveda, ko obvoz ne bo več potreben, na tej površini uredilo otroško igrišče.

Pozneje se bodo dela preselila na cestišče za namene izgradnje krožišča. Takrat vas bomo tudi posebej obvestili o začasno spremenjenem prometnem režimu. V času izvajanja del cestni odsek ne bo zaprt, ampak se bodo gradbena dela izvajala na način, da bo promet lahko potekal izmenično enosmerno na regionalni cesti.

Zakaj se izvaja investicija “izgradnja krožišča Urgenca”? Obstoječa prometna ureditev ni prilagojena trenutnim aktualnim razmeram, potrebam nujnih reševalnih vozil (urgenca, bolnica) in okoliških prebivalcev. Umestitev krožišča v prostor bo pomenila boljšo prometno varnost in možnost nadaljevanja poti v vse smeri iz vseh smeri.

Na spodnji fotografiji pa je prikaz izgleda otroškega igrišča po prenovi. Po prenovi bo na Partizanu še vedno mivkasto igrišče za odbojko in asfaltna površina za mali nogomet ter košarko.

Naš cilj je, da igrišče uredimo na način, da bo varen za otroke in da bo otroška igra lahko potekala nemoteno in varno, brez vdora vozil ter da ohranimo čim več obstoječega igrišča in morda dodamo še kakšno igralo. Del igral bo popolnoma novih, del pa jih bomo obnovili, da bodo zasijala v novi luči in jih ponovno uporabili. Na igrišču bomo tako našli med obnovljenimi igrali veliko plezalo, sklop gugalnic, ki se bodo prilagodile tako mlajšim kot starejšim otrokom ter dvoje igral na vzmet. Med novimi igrali se bodo znašle 3D živali, motorični most, trampolin, mizica za šah ter dvojna gugalnica na vzmet. Na otroškem igrišču bomo zasadili nova drevesa, ki bodo v vročih poletnih dneh nudila senco, svoje mesto bodo našli tudi klopi in koši za smeti.

Poskrbeli pa bomo še za kakšno presenečenje in tako otrokom ponudili več kot le navadno igrišče. Za dodatno varnost otrok, poteka vzdolž celotnega igrišča pocinkana ograja, ki preprečuje nalet avtomobila v igrišče. Poskrbeli smo tudi za tiste, ki plezajo po zidu, pa to ne bi smeli, in sicer celoten uvoz na igrišče varuje visoka panelna ograja, ki onemogoča dostop do vrha zidu. Cilj prenove otroškega igrišča je otrokom omogočiti uporabno, varno, razgibano in zanimivo igro, skozi katero se bodo učili motoričnih ter miselnih sposobnosti.

Cilj prenove izgradnje križišča Urgenca je skrajšati pot za vozila na nujni vožnji in okoliškim stanovalcem urediti lažji izvoz in uvoz do njihovih domov.

Oglas

Popularno