ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoV Zagorju na začetek kurilne sezone dobro pripravljeni

V Zagorju na začetek kurilne sezone dobro pripravljeni

V Zagorju smo dobro pripravljeni na začetek zimske sezone. Iz mestne kotlovnice z daljinskim ogrevanjem oskrbujejo 970 stanovanj in 87 pravnih oseb. Direktor Komunale Zagorje zagotavlja, da imajo lesnih sekancev dovolj za celo zimo.

Ogrevalna sezona se začne, ko se temperature po 21. uri zvečer trikrat zaporedoma spustijo na 12 ali manj stopinj Celzija. Medtem ko se v mnogih drugih občinah v Sloveniji prebivalci bojijo začetka kurilne sezone, ki napoveduje zelo visoke cene ogrevanja, bodo po zagotovilih župana Občine Zagorje ob Savi Matjaža Švagana v Zagorju cene ostale med najnižjimi v Sloveniji. Do konca leta se cena ogrevanja predvidoma ne bo spreminjala in bo ostala ista kot v prejšnji sezoni, je prepričan župan.

V Zagorju je variabilni del cene že nekaj let eden najcenejših v Sloveniji in znaša 42,62 evra na megawatno uro. Še dodatno pa bodo zneski na položnicah za ogrevanje kar za 13 odstotkov nižji zaradi ukrepa Vlade RS, s katerim znižuje davek na dodano vrednost z 22,5 na 9,5 odstotka.

Oglas

Popularno