četrtek, 20 junija, 2024
HomePredstavljenov Zagorju postavljena nova ulična razstava

v Zagorju postavljena nova ulična razstava

Občina Zagorje ob Savi je v sodelovanju z Zavodom Aspira med mestnim krožiščem in nakupovalnim središčem Spar postavila novo ulično razstavo z naslovom TUKAJ IN ZDAJ! RAZMIŠLJAJ GLOBALNO, DELUJ LOKALNO.

»Svetovni dan Zemlje sicer obeležujemo 22. aprila, a dan Zemlje – prostora, ki nam omogoča, da živimo in preživimo, bi moral biti prav vsak dan. Sploh dandanes, ko prav vsak izmed nas lahko okoljske spremembe občuti na lastni koži in na domačem pragu.

Soočeni smo z milimi zimami, pomanjkanjem vode poleti, nadpovprečnimi temperaturami v vseh letnih časih, sušami, naravnimi požari, poplavami. Ekstremi dogodki postajajo skorajda vsakodnevni dogodki.

Tudi zato je nastala pričujoča razstava, ki so jo pripravile mlade podnebne ambasadorke pod mentorstvom Zavoda Aspira, in želi pokazati podnebno-okoljske izzive, s katerimi se srečujemo v Sloveniji in v svetu.

Ker pa v svet ne želimo zreti zgolj prestrašeno in pesimistično, je razstava opremljena tudi z nekaj idejami, priporočili in izzivi, kaj lahko vsak izmed nas naredi ter tako doda svoj delež k izboljšanju razmer tukaj in zdaj.

Zakaj? Ker Zemlja bo brez ljudi z lahkoto preživela, mi pa brez zdravega in primernega okolja za bivanje ne bomo,« je o razstavi zapisala mag. Rada Drnovšek iz Zavoda Aspira.

Oglas

Popularno