nedelja, 14 julija, 2024
HomeKronikaVoziček »OLDI«

Voziček »OLDI«

V Domu starejših občanov Polde Eberl Jamski na Izlakah si že dalj časa želimo, da bi našim stanovalcem, ki so vezani na posteljo in ne zmorejo posedati na invalidskem vozičku, lahko ponudili možnost, da se družijo s sostanovalci v dnevnih prostorih in si privoščijo sprehod zunaj, na svežem zraku. Naš dom ima še zelo staro gradbeno strukturo in širina vrat v sobah ne dopušča, da bi stanovalce lahko kar s posteljo odpeljali na svež zrak.

Voziček Oldi, ki smo ga imeli na preizkušnji v mesecu oktobru,  pa vse to omogoča. Stanovalcem tako lahko omogočimo druženje s svojci in sostanovalci na sprehodu zunaj ali v prostorih doma in jim tako širimo bivalni prostor ter dvigujemo kvaliteto bivanja.

Ker pa je cena takšnega vozička visoka, smo se s prošnjo obrnili na Občino Zagorje ob Savi in župana Matjaža Švagana, ki je razumel našo potrebo in prepoznal dodano vrednost uporabe takšnega vozička za starejšo populacijo v naši občini. Takoj se je odzval in se odločil, da bo voziček Oldi novoletno darilo našim stanovalcem.

V torek, 9.11.2021 smo skupaj z županom  Matjažem Švaganom voziček prevzeli od proizvajalca, gospoda Alojza Verbovška.

Veselimo se darila in smo hvaležni za hiter odziv in razumevanje potreb naših stanovalcev, ki jih je z današnjim dejanjem izkazal župan Matjaž Švagan, skupaj s sodelavci Občine Zagorje ob Savi.

Tekst in foto: DSO Polde Eberl Jamski, Izlake

Več pa v prispevku v petek ob 19:30 v Novicah na ETV !

Oglas

Popularno