ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoVpis v zagorsko zlato knjigo

Vpis v zagorsko zlato knjigo

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje je bila včeraj že tradicionalna prireditev, na kateri so se najboljši učenci osnovnih šol in dijaki Srednje šole Zagorje vpisali v zlato knjigo.

V Zagorju smo jo prvič odprli leta 1977 in od takrat se je do konca lanskega šolskega leta vanjo vpisalo 1854 imen. Od včeraj dalje je bogatejša še za 46 imen, kar pomeni, da je v njej vpisanih natanko 1900 imen učenk in učencev, ki so vsa leta šolanja zabeležili odlične uspehe.

Iz OŠ Ivana Kavčiča Izlake se je včeraj v zlato knjigo vpisalo 13 devetošolk in devetošolcev, ki te dni zaključujejo šolanje na osnovni šoli, iz OŠ Toneta Okrogarja 12, največ pa jih je bilo iz  OŠ Ivana Skvarče, saj se je v knjigo vpisalo 19 učenk in učencev. Iz Srednje šole Zagorje sta na novo vpisani dve dijakinji zaključnih letnikov.

Zbrane je najprej nagovoril župan Matjaž Švagan, ki jim je položil na srce, da naj, kamorkoli jih bo zanesla pot, nikoli ne pozabijo na svoje zagorske korenine, nato pa jim je izročil darila. Tudi tokrat so zlati učenci dobili pisala z vgraviranim lastnim imenom in priimkom.

Za zabavni del je poskrbel Challe Salle, nato pa so se nagrajenci posladkali še s torto.

Oglas

Popularno