ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoZagorje pozdravilo Primoža Rogliča

Zagorje pozdravilo Primoža Rogliča

Občina Zagorje ob Savi je v petek, 23. junija, ob 18. uri, kljub temu, da je še uro prej močno deževalo, naliv pa je spremljala tudi toča, na mestni ploščadi pripravila sprejem za našega šampiona Primoža Rogliča.

Primož, ki nas je pred nedavnim znova navdušil z zmago na dirki po Italiji, se je najprej ustavil v Kisovcu, kjer so ga pričakali krajani, nato pa se je s pokalom z Gira d’Italia v roki in v družbi župana Matjaža Švagana po roza preprogi sprehodil do odra, pod katerim ga je glasno in v soju bakel ter roza dimnih zaves pričakala navdušena množica.

Primoža so spremljali zvoki Pihalnega orkestra Svea Zagorje, za vzdušje pred prihodom pa je poskrbela voditeljica Lucija Cestnik. Na odru ga je pozdravil župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki se je Primožu zahvalil za vse čudovite trenutke, ki jih Zagorjanke in Zagorjani doživljamo ob njegovih uspehih, in med drugim poudaril: »So vzponi in so padci, a ti, Primož, boš vedno z nami na vrhu zagorske doline.« Župan je častnemu občanu Občine Zagorje ob Savi izročil umetniško sliko Nikolaja Beera, ki bo ta naziv prejel ob letošnjem občinskem prazniku.

Ob tej priložnosti je direktor Zavoda Savus Marko Planinc Primožu izročil priznanje za naziv Zasavca leta. Člani Akademije Zasavc leta so namreč priznanje Zasavc leta za leto 2021 namenili Primožu Rogliču za njegove vrhunske športne dosežke, borbeni duh in izjemne človeške kvalitete. Ker se februarja ni mogel udeležiti prireditve Zasavc leta, je priznanje dobil včeraj.

Primož je v pogovoru z novinarjem RTV Slovenije, sicer kolesarskim komentatorjem in navdušencem nad kolesarjenjem Tomažem Kovšco, obudil nekaj najbolj spektakularnih in tudi dih jemajočih trenutkov z letošnjega Gira d’Italia, nato pa je nagovoril zbrano množico in povedal, da je povsod lepo, a v rodnem Zagorju ob Savi, med svojimi domačini, je najlepše.

Za zabavo je poskrbela domača skupina Orlek, Primož pa se je izkazal tudi kot odličen pevec, saj je z Vladom Poredošem tudi zapel. Seveda ni šlo brez Primoževe himne S tabo je Slovenija, ki jo je Primožu v poklon napisal Dejan Žujič in jo ob glasni spremljavi občinstva tudi zapel.

Oglas

Popularno