ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeHrastnikZasavje se predstavlja na sejmu Alpe Adria

Zasavje se predstavlja na sejmu Alpe Adria

Od jutri, 31. januarja pa do sobote, 3. februarja, bo na Gospodarskem razstavišču potekal 34. sejem turizma Alpe-Adria. Na sejmu se bo predstavljalo več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav. Obiskovalci bodo lahko odkrivali različne destinacije, ki ponujajo doživetja, od aktivnega preživljanja počitnic do mirnega odkrivanja naravne in kulturne dediščine. Med drugimi destinacijami se bo letos v Dvorani B (Marmorna dvorana) predstavila tudi regija Zasavje, saj se bodo prvič skupno predstavile zasavske občine Hrastnik, Zagorje ob Savi in Trbovlje.

Ob tem bo potekal spremljevalni program in sicer:

– sreda, 31. 1., od 10. do 15. ure; HIŠA DOMAČIH OKUSOV PR ČOP;  Z domiselnim združevanjem izvirne slovenske in zasavske kuhinje ter s posluhom za sodobno kulinariko vas bo prepričal kuharski mojster Lojze Čop. S knapovskimi, steklarskimi in drugimi značilnimi jedmi, bomo prikazali najbolj okusen del naše tradicije.

– četrtek, 1. 2., od 10. do 18. ure: ROBOTKA EVA; Spoznajte robotko Evo, ki zna voditi javne prireditve, nastopala je tudi v Bruslju in pomagala Dedku Mrazu. Je humanoidni družabni robot, ki predstavlja humanizacijo tehnologije. Eva je prava atrakcija, ki bo s svojo pojavo in moderiranjem čudovito popestrila dogodek.   – sobota, 1.2. od 10. do 18. ure;  MALE UMETNINE IZ ZASAVJA; Obiskovalce bodo pozdravile Knapovske marionete, male umetnine, ročno izdelane lepotice, ki oživijo na odru in pričarajo pravljično vzdušje za otroke in mlade po srcu. Pokazali bomo, kako v Zasavju ohranjamo tradicijo in bogato kulturno dediščino lutkarstva. »Bled ima jezero, Idrija ima čipke, mi pa najlepše marionete.«S skupnim nastopom in z oblikovanjem celovite turistične ponudbe na ravni regije se nadejamo skupnih projektov na področju turizma, saj smo prepričani, da ta panoga lahko prinese dodano vrednost tudi zasavskim občinam. Za razvoj konkurenčnega turizma in izboljšanje prepoznavnosti zasavske regije želimo in moramo delovati regionalno, izkoristiti vse zasavske potenciale (narava, industrijska in kulturna dediščina, dogodki…) in si skupaj prizadevati za razvoj edinstvene destinacije, ki bo prepoznavna doma in v mednarodnem prostoru. Konkretno to pomeni, da smo v lanskem letu začeli s skupnim regijskim dogodkom – kulinarični festival Zasavski šporhet (Ajmoht, Funšterc in Grenadirmarš), že tretje leto pa skupaj z Občino Laško uspešno peljemo projekt Pot srečno. Skupen nastop na sejmu Alpe Adria pa bo začetek tvornega medobčinskega sodelovanja, ki bo v čimprejšnjem času privedel do skupne koordinacije, promocije in tudi formalne organizacije regijske turistične ponudbe Zasavja.

Oglas

Popularno