ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoZasledovali bomo prioritete, ki bodo Trbovlje pripravile na izzive 21. stoletja

Zasledovali bomo prioritete, ki bodo Trbovlje pripravile na izzive 21. stoletja

Mineva mesec dni odkar je svoj mandat nastopil župan Občine Trbovlje Zoran Poznič. V tem času je obiskal vse javne zavode Občine Trbovlje in se pogovoril z njihovimi predstavniki. Prav tako se je seznanil z aktualnimi projekti in orisal načrte ter vizijo Trbovelj v prihodnjih štirih letih.

Kot lokalna skupnost si bomo vsekakor prizadevali nameniti večjo podporo področju športa in kulture, saj verjamemo, da je to ključnega pomena za razvoj in dvig kvalitete obeh področij. Prav tako želimo okrepiti sodelovanje občine z javnimi zavodi, saj verjamemo, da so le–ti podaljšana roka občine. Župan Trbovelj je zato ob nastopu mandata obiskal javne zavode Občine Trbovlje in se s predstojniki pogovoril o sodelovanju in viziji ter poudaril, da so vrata občine vedno odprta.

Strateška projekta prihodnjih štirih let bosta vsekakor ureditev rudarske kolonije Njive z okolico ter podpora izgradnji tehnološkega parka Mesta Akrobatov v največji možni meri. Sočasno z izvedbo strateških projektov, bomo zasledovali prioritete, ki bodo Trbovlje pripravile na izzive 21. stoletja in dvignile kvaliteto bivanja. To sta izgradnja stanovanj ter posodobitev infrastrukture s področja izobraževanja.

Cilj je, da v naslednjih štirih letih v Trbovljah ustvarimo nova stanovanja,ki bodo primerna za mlade družine, varovana in oskrbovana stanovanja za trboveljske upokojenke in upokojence in tudi tržna stanovanja. Prav tako želimo nadaljevati z ureditvijo naselja JST, kjer bi po trenutnih načrtih lahko zraslo 23 enodružinskih hiš. Nujna je tudi posodobitev infrastrukture s področja izobraževanja. Pri tem imamo v mislih izgradnjo novega vrtca, prestavitev podružnične šole Alojz Hohkraut na primernejšo lokacijo ter preselitev Glasbene šole Trbovlje na dostopnejšo lokacijo v center mesta. Pred nami je ogromno izzivov in smelih načrtov, a verjamemo, da je sodelovanje ključ do uresničitve vseh zastavljenih ciljev.

Oglas

Popularno