nedelja, 14 julija, 2024
HomeKronikaŽupan Občine Zagorje ob Savi pomaga v cepilnem centru

Župan Občine Zagorje ob Savi pomaga v cepilnem centru

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan danes, 18. novembra 2021, z direktorico Zdravstvenega doma Zagorje Sašo Bajda pomaga v cepilnem centru v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje.

Zaradi ponovnega višjega interesa za cepljenje proti covid-19 in sezonski gripi, je ZD Zagorje razširil termine za cepljenje. Tako se je odslej v avli KC Delavski dom Zagorje mogoče cepiti vsak četrtek od 16. do 19. ure, vsak petek od 15. do 19. ure in vsako soboto od 8. do 12. ure.

Za cepljenje se je mogoče naročiti od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure in od 17. do 19.30 na telefonski številki 041 463 873.

Se pa tudi Zdravstveni dom Zagorje sooča s kadrovskimi težavami, saj prihaja do odsotnosti zaradi zdravstvenih težav in nudenju pomoči njihovih delavcev na covidnih oddelkih v bolnišnici. Zato bi jim pomoč prostovoljcev na triažni točki in administraciji za organizacijo cepljenja še kako prav prišla.

»Zelo dobro sodelujemo z zagorskimi gasilci in Rdečim križem, a vsake roke, ki bi bile pripravljene pomagati pri lažjih opravilih, pridejo prav. Zato vabimo vse, ki imajo voljo in pripravljenost za pomoč, da se nam oglasijo,« pravi direktorica ZD Zagorje Saša Bajda in dodaja: »Za vso pomoč in oporo ves čas zdravstvene krize smo izjemno hvaležni županu Matjažu Švaganu in Občini Zagorje, našim gasilcem, prostovoljcem Rdečega križa in nenazadnje vsem občanom, ki spoštujejo ukrepe, se cepijo in skrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih. Tudi današnja pomoč župana je dokaz, kako zelo je naša lokalna skupnost povezana in kako znamo v kriznih trenutkih stopiti skupaj.«

Tudi župan Matjaž Švagan, ki danes skupaj z direktorico deli vprašalnike, ki jih je potrebno izpolniti pred cepljenjem, in pomaga pri njihovem izpolnjevanju, je poudaril pomembnost medsebojnega sodelovanja. »Sam vseskozi spodbujam dobre odnose in nikakor ne pristajam na nobene delitve. Še posebej je to pomembno v današnjem času, ko se ne delimo zgolj na leve in desne, ampak še na cepljene in necepljene. V družbi je nastal velik razkorak, ki ubija medčloveške odnose, kar pa nikakor ni dobro. Le skupaj bomo lahko premostili to veliko zdravstveno krizo in se vrnili v življenje, kakršnega smo poznali nekoč,« pravi župan, ki prav tako poziva vse, ki imajo možnost, da pomagajo zdravstveni ustanovi in s tem pripomorejo k hitrejšem reševanju krize.

V občini Zagorje je trenutno polno cepljenih 56,3% prebivalcev, s prvim odmerkom pa 59,8%. Polno cepljenih starejših nad 18 let je 66,8%, s prvim odmerkom pa 70,8%.

Tekst in foto: Občina Zagorje ob Savi

Oglas

Popularno