ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoPrestavitev datuma očiščevalnih akcij

Prestavitev datuma očiščevalnih akcij

V krajevnih skupnostih Kolovrat-Mlinše in Izlake bi morali v soboto, 9. aprila 2022, potekati pomladanski čistilni akciji. Ker vremenoslovci napovedujejo slabo vreme, bosta akciji potekali en teden kasneje, torej v soboto, 16. aprila.

V soboto, 9. aprila, bi morala biti tudi čistilna akcija v KS Kisovec-Loke. Tudi ta je prestavljena, nov datum bo KS sporočila naknadno.

V KS Šentgotard bo akcija čiščenja okolice v torek, 12. aprila, od 16. ure dalje, v KS Jože Marn in KS Šentlambert pa v soboto, 23. aprila.

V KS Kotredež in KS Ravenska vas bodo akcijo kljub slabi vremenski napovedi izvedli jutri, v KS Tirna pa bodo čistili danes.

V KS Podkum bodo čistilno akcijo ta mesec organizirala posamezna društva, v KS Čemšenik v posameznih vaseh oz. zaselkih ta teden že čistijo.


Predhodna novica z dne, 30.3.2022

Čistilne akcije v Zagorju

Pomlad se je s prvimi znanilci že prebudila, zato Občina Zagorje ob Savi tudi letos vabi k udeležbi na  pomladanskih čistilnih akcijah po krajevnih skupnostih. Občane vabimo, da se urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poteh, gozdnih in travnatih površin in druge okolice, kjer so se čez zimo nabrali odpadki, lotijo v okviru posamezne krajevne skupnosti.

Čistilne akcije v Zagorju

Občina Zagorje ob Savi bo zagotovila zaščitne rokavice in vrečke za odpadke, ki jih lahko občani prevzamejo na sedežih svojih krajevnih skupnosti. V času čistilnih akcij v posameznih krajevnih skupnostih bo Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju s Komunalo Zagorje organizirala dodaten odvoz odpadkov, zbranih v vrečkah ob cestah in na ekoloških otokih. V posameznih krajevnih skupnostih bodo čistilne akcije organizirane v naslednjih terminih: v soboto, 9. aprila 2022, v KS Izlake, KS Mlinše-Kolovrat, KS Kisovec Loke, KS Šentgotard, KS Kotredež ter KS Ravenska vas. V KS Čemšenik bo pomladanska čistilna akcija organizirana v tednu od 4. do 10. aprila 2022 v posameznih vaseh oz. zaselkih. V KS Podkum bodo čistilno akcijo organizirala posamezna društva v mesecu aprilu 2022.

Veselimo se, da bomo s skupnimi močmi naše okolje znova očistili odpadkov, ki so se nabrali čez zimo, in s tem polepšali zagorsko dolino.

Oglas

Popularno