torek, 16 julija, 2024
HomeHrastnikIz Hrastnika prvi tovornjak pomoči že na poti v Ukrajino

Iz Hrastnika prvi tovornjak pomoči že na poti v Ukrajino

V luči intenzivnih dogajanj v Ukrajini smo v občini Hrastnik v preteklem tednu pričeli z zbiranjem humanitarne pomoči za Ukrajino. Humanitarna pomoč se v organizaciji Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Hrastnik ter Občine Hrastnik zbira v prostorih bivše trgovine Modiana v Hrastniku.

Do sedaj se je v zbirnem centru pripravilo dvanajst palet humanitarne pomoči. Humanitarna pomoč se zbira za dve mesti v Ukrajini, in sicer za Drohobych in Bucho, ki sta v okviru »Mostov zaupanja« povezani tudi s hrastniško občino.

Danes je na pot krenil prvi tovornjak s šestimi paletami humanitarne pomoči iz Hrastnika. Humanitarna pomoč se bo dostavila do zbirnega centra v Lenartu, od tam pa v mesto Bucha.

Ob tej priložnosti bi se za donacije še posebej želeli zahvaliti naslednjim srčnim posameznikom, organizacijam in podjetjem: občankam in občanom Hrastnika, Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Zasavje, Občinskemu združenju slovenskih častnikov Hrastnik, Rdečemu križu Slovenije – OZ Hrastnik, Zasavskim lekarnam, CSD Zasavje – enoti Hrastnik, Gasilski zvezi Hrastnik, dr. Manci Zupan ter Zdravstvenemu domu Hrastnik.

Na pomoč so nam s prevozom, podarjenimi paletami in povijalno folijo priskočila podjetja PNS d. o. o. (Branko Draksler), AGM Nemec d. o. o. in TKI Hrastnik.

Oglas

Popularno