ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoJutri v Trbovljah v šolo 143 novih prvošolcev

Jutri v Trbovljah v šolo 143 novih prvošolcev

Z veseljem in ponosom sporočamo, da bo letos šolski prag prvič prestopilo 143 trboveljskih prvošolcev, skupno pa bo osnovne šole obiskovalo 1.319 otrok.

Ob novem šolskem letu bo vsak trboveljski osnovnošolec prejel značko »Trboule«, narejeno v Trbovljah posebej za to priložnost. Verjamemo, da bo značka našla prav posebno mesto na nahrbtnikih in peresnicah naših otrok. Obenem smo se odločili, da podpremo znanje na samem začetku šolanja in prvošolcem poklonimo inovativno Računalo do 20, ki jim bo olajšalo učenje matematike. Računalo je učni pripomoček S.O.S. šole in slovenski izdelek, ki je bil v celoti zasnovan na Katapultu v Trbovljah. Gre za inovativni projekt, namenjen več generacijam, saj pripomoček ostane na šoli, predvsem pa ga lahko učiteljice in učitelji uporabljajo pri različnih temeljnih matematičnih vsebinah v prvi triadi.  

Za preventivno varnost v cestnem prometu bomo v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa vsakemu prvošolcu poklonili odsevnik.  Da bodo vozniki naše najmlajše v prometu lažje opazili, jim bo revija Ciciban v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav poklonila rumene rutice. Prav tako bodo v prvih šolskih dneh predstavniki Policijske postaje Trbovlje, člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Trbovlje ter redarji ob prehodih za pešce v bližini vseh osnovnih šol skrbeli za dodatno varnost naših najmlajših.

Vsem skupaj želimo lep in prijeten začetek šolskega leta.

Srečno, dragi otroci in zaupajte vase.

Statistika v trboveljskih osnovnih šolah:

 razred2. – 9. razredaSKUPAJ
OŠ IVANA CANKARJA TRBOVLJE35241276
OŠ TONČKE ČEČ TRBOVLJE38349 27 (nižji izobrazbeni standard)414
OŠ TRBOVLJE70559629
Oglas

Popularno