nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljenoV zagorske osnovne šole jutri 177 prvošolk in prvošolcev

V zagorske osnovne šole jutri 177 prvošolk in prvošolcev

Jutri se bo začelo novo šolsko leto. V zagorske osnovne šole bo tokrat prvič skozi šolska vrata vstopilo 177 prvošolk in prvošolcev.

Največ jih je vpisanih v Osnovno šolo Toneta Okrogarja in sicer 69, OŠ Ivana Skvarče bo obiskovalo 64 prvošolcev, OŠ Ivana Kavčiča 36 in OŠ dr. Slavka Gruma 8.

Ob vstopu v šolo bo Občina Zagorje ob Savi tudi letos vsem prvošolkam in prvošolcem podarila šolske nahrbtnike, darilni bon, ki ga bodo starši lahko unovčili v Mladinski knjigi Zagorje, in knjižno pravljico Zasavski čudež, ki jo je napisala avtorica Jasna Dvornik. Darilu pa bo priloženo tudi žepno računalo za računanje v prvem razredu, ki pa ga bodo ob koncu šolskega leta vrnili v šolo, saj bodo računala ostala v lasti šol za prihodnje generacije. Pripomoček je del t. i. Županove škatle, zasavskega pilotnega projekta Dewesofta, Katapulta in S. O. S. šole, s katerim učenci 1. razreda spoznavajo števila do 20, razvijajo številske predstave, se učijo seštevati in odštevati v množici naravnih števil do 20.  

Seveda pa bo tudi tokrat priloženo pismo župana Matjaža Švagana, ki je malčkom zapisal besede dobrodošlice in vzpodbude. Sicer pa bo zagorski župan tudi v letošnjem šolskem letu prvošolce obiskal v njihovih razredih.

Oglas

Popularno