torek, 16 julija, 2024
HomeKronikaNa Občini Trbovlje prijateljski obisk z Jesenic

Na Občini Trbovlje prijateljski obisk z Jesenic

Občini Jesenice in Trbovlje sta leta 1978 podpisali pogodbo o pobratenju. Vse od takrat sodelujeta in se povezujeta na številnih področjih. Danes smo se razveselili njihovega obiska v Trbovljah.

Na Občini Trbovlje jih je sprejel župan Zoran Poznič z ožjo ekipo in predstavil načrte in vizijo razvoja občine. Namen obiska je ogled dobrih praks podjetniških pospeševalnikov oz. inkubatorjev ter načrtovanje razvojnih projektov z naslova industrijskega turizma.

S prijatelji so smo si ogledali podjetniški pospeševalnik Katapult za podporo startup podjetjem s fizičnim izdelkom in Zasavski podjetniški inkubator, kot vzorčni primer javno zasebnega partnerstva in sodelovanja lokalne skupnosti z gospodarstvom. S ponosom smo jih popeljali tudi v visokotehnološko podjetje Dewesoft. Naša želja je, da prijateljski in povezovalni odnos do pobratenega mesta ne vzdržujemo zgolj formalno, ampak v resnici z njim sodelujemo skozi skupne razvojne projekte z različnih področij. In današnji obisk je postavil temelje za začetek takšnih sodelovanj.

Oglas

Popularno