ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoNapovedujemo: 6,8 kilometrov državne ceste od železniške postaje do Dewesofta v celoti...

Napovedujemo: 6,8 kilometrov državne ceste od železniške postaje do Dewesofta v celoti obnovljenih

V zadnjih šestih letih nam je v sodelovanju z državo uspelo skoraj v celoti obnoviti državno cesto na odseku od železniške postaje do Dewesofta. Neurejen je ostal zgolj cestni odsek državne ceste »komunala« – Volan (AMZS).

Z veseljem sporočamo, da je Občina Trbovlje z Ministrstvom za infrastrukturo že podpisala sofinancerski sporazum, ki napoveduje prenovo odseka od »komunale« do Volana (AMZS). Obnova pa ne bo prinesla zgolj 300 metrov obnovljenega cestišča, ampak tudi nov pločnik, uvoze in izvoze ter urejeno javno razsvetljavo na način, da bo dejansko služila svojemu namenu. Trenutno se javna razsvetljava nahaja na desni strani ceste, pločnik pa na levi (gledano od Volana proti komunali). Z obnovo pa bo javna razsvetljava prestavljena na drugo stran ceste ob pločnik in pešcem osvetljevala pot ter poskrbela za večjo varnost.
Podpisu sofinancerske pogodbe sledi objava razpisa za izbor izvajalca in nato uvedba v delo. Z izvedbo tega projekta bo urejen in obnovljen še zadnji uničen del državne ceste in s tem zaključena prenova celotne državne ceste od železniške postaje do Dewesofta v dolžini 6,8 kilometrov.

Oglas

Popularno