torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoNova učilnica na prostem na dvorišču Osnovne šole Ivana Skvarče v Zagorju

Nova učilnica na prostem na dvorišču Osnovne šole Ivana Skvarče v Zagorju

Na obnovljenem dvorišču Osnovne šole Ivana Skvarče v Zagorju ob Savi so včeraj pripravili uradno odprtje nove učilnice na prostem, ki je zaživela ta mesec. Dela so bila sicer zaključena že na začetku meseca, saj je šola 6. maja gostila 45. državno tekmovanje mladih čebelarjev.

Večnamenski prostor je nastal v sodelovanju OŠ Ivana Skvarče in Občine Zagorje ob Savi ter partnerjema, JP Komunala Zagorje in Društvom trajne energetike Zagorje, s katerima je bila šola uspešna na razpisu Partnerstva LAS Zasavje.

Zbrane na včerajšnjem odprtju je najprej nagovorila ravnateljica Kristina Renko, ki ni skrivala navdušenja nad lepo urejenim dvoriščem, ki bo služilo tako učencem šole kot tudi drugim uporabnikom in starostnim skupinam.

V sklopu del so dvorišče na novo preplastili in uredili odvodnjavanje. Na tleh so naslikane didaktične igre, ki omogočajo učenje in poučevanje skozi gibanje, igro ter zabavo za otroke vseh starosti. Postavljene so klopi in mize ter zasajene visoke grede, drevo in grmičevje.

Odprtja se je udeležil tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je poudaril, da je potrebno mlade spodbujati, da čim več časa preživijo na prostem. »Učilnica na prostem je vsekakor dobrodošla pridobitev in pomembna prav zato, da so mladi tudi v šolskem času veliko na svežem zraku, zato upam, da jo bodo z veseljem uporabljali tako učenci kot tudi učitelji,« je poudaril župan. Ob tej priložnosti je šoli podaril sadiko japonske češnje, ki simbolizira lepote človeškega življenja.

OŠ Ivana Skvarče je uradno odprtje izkoristila tudi za razglasitev najboljših mladih likovnikov iz vse Slovenije, ki so sodelovali v likovnem natečaju Jaz, umetnik. Natečaj, na katerem je sodelovalo preko 150 otrok, je posvečen spominu na zagorskega slikarja, kiparja, fotografa, pesnika in filmskega ustvarjalca Franca Kopitarja, ki je poučeval v Skvarčevi šoli.Po koncu prireditve so se obiskovalci družili v Van Goghovi sobi. Gre za še eno pridobitev šole, posebno učilnico, ki so jo uredili v prostoru nekdanje šolske garderobe, po velikem nizozemskem umetniku pa so jo poimenovali zato, ker so stenske in stropne poslikave narejene v njegovem stilu. Učilnica se odlikuje tudi po posebni opremi, krasita jo dve drevesi, tudi mize in stoli so posebnih oblik.

Oglas

Popularno