ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoObčanom Trbovelj do 200 evrov pomoči na mesec pri plačilu položnic daljinskega...

Občanom Trbovelj do 200 evrov pomoči na mesec pri plačilu položnic daljinskega ogrevanja

Z veseljem sporočamo, da je bil na včerajšnji seji občinskega sveta Občine Trbovlje potrjen posodobljen Pravilnik o pomoči pri plačilu daljinskega ogrevanja, s katerim se višina pomoči povečuje do višine največ 200 evrov na mesec. Že v prvotnem pravilniku za to ogrevalno sezono je bil bistveno povišan cenzus za pridobitev pomoči. Pomoč lahko dobi npr. samska oseba, ko ima do 1.100 evrov mesečnih neto prihodkov.

Družine in samske osebe lahko zaprosijo in ob izpolnjevanju pogojev prejmejo do 3 mesece pomoči, pri čemer je mesečni znesek pomoči priznan do polovice stroška ogrevanja na položnici oziroma do največ 200 €. O upravičenosti do pomoči odloča komisija, sestavljena iz predstavnikov Občine Trbovlje, pristojnega CDS in RKS – Območnega združenja Trbovlje.  Vlogo, ki je dostopna na spletni strani Občine Trbovlje, lahko občani pošljejo po pošti ali jo osebno oddajo na Rdeči križ Slovenije – OZ Trbovlje v času uradnih. Starejšim osebam, ki nimajo prevoza bo za osebno oddajo vloge brezplačno na voljo PROSTOFER. Brezplačni prevoz s Prostoferjem si lahko predhodno rezervirajo na številki 080 10 10.

Prosimo, izpolnite prijavo in izkoristite pomoč, ki vam jo ponujamo.  V zadnjih dveh mesecih je vlogo za pomoč oddalo že več kot 450 občank in občanov. Naša želja in namen sta, da bi bila sredstva, ki smo jih zagotovili za pomoč našim ljudem v celoti porabljena.

Oglas

Popularno