ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoObisk dedka Mraza v Zagorju

Obisk dedka Mraza v Zagorju

Dedek Mraz je tudi letos obiskal zagorske otroke, a se z njimi zaradi epidemije ni mogel srečati, jih je pa nagovoril v zanimivi in poučni gledališki predstavi, ki jo je pripravil s svojimi palčki in Sneguljčico, v sodelovanju z DPM Zagorje in Občino Zagorje ob Savi, otroke pa je nagovoril tudi župan Matjaž Švagan. Predstavo si je od prvega dneva predvajanja, v torek, na spletu ogledalo preko 2000 ljudi, številka pa še raste. Zaradi poučne vsebine, v kateri dedek Mraz palčke opozarja na nevarnosti pretirane uporabe mobilnih telefonov, pa so zanimanje zanjo izrazile tudi številne slovenske šole, ki jo bodo predvajale svojim učencem. Predstavo si je še vedno mogoče ogledati na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=ghWci46vsEc.

Te dni je dedek Mraz s spremstvom obiskal tudi VDC Zagorje ob Savi (bivalno in stanovanjsko enoto) ter Vrtec Smrkci. Dedek Mraz je vsem ravnateljem in ravnateljicam zagorskih šol razdeli bombone, s katerimi se bodo otroci posladkali, ko se vrnejo nazaj v šole.

Si je pa dedek Mraz ogledal tudi okrašeno Zagorje in se še posebej razveselil izdelkov otrok, ki so razstavljeni v Parku dr. Janeza Drnovška in na mestni ploščadi. Otroci zagorskih šol in vrtcev vsako leto izdelujejo izdelke, ki so na ogled decembra. Letos jih zaradi pouka na daljavo in omejenega varstva otrok v vrtcih sicer niso mogli izdelati, so pa razstavljeni izdelki, ki so jih otroci naredili prejšnja leta.

Dedek Mraz se je razveselil tudi 30-ih živih smrečic, ki krasijo mestno ploščad in pozdravil akcijo Občine Zagorje, ki je takšne smrečice na ploščad lani postavila prvič. Gre za drevesca, ki rastejo v lončkih in so primerna za nadaljnjo vzgojo na vrtovih ali v lončkih na prostem. Letos januarja, po zaključenih praznikih, je Občina Zagorje občankam in občanom ponudila, da lahko »posvojijo« žive smrečice, prostovoljne prispevke pa nakažejo v humanitarne namene na zagorski Rdeči križ ali Karitas. Zaradi izjemnega zanimanja, saj so smrečice pošle v samo 15-ih minutah, bodo akcijo ponovili. Kdaj in na kakšen način bodo občani lahko dobili smrečice, bo Občina Zagorje ob Savi še obvestila.

Oglas

Popularno