nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljeno#Očistimo Trbovlje

#Očistimo Trbovlje

Minuli vikend nam vreme ni bilo naklonjeno, nič kaj obetavno pa ne bo vreme tudi ta konec tedna. Zato smo se odločili, da čistilno akcijo #OčistimoTrbovlje izpeljemo v prilagojeni obliki.

Vsem, ki bi želeli sodelovati v čistilni akciji predlagamo, da akcijo izvedejo v lastni režiji v tem tednu oz. lahko tudi kasneje, ko bodo to dopuščale vremenske razmere. Tisti, ki bodo čistili v tem tednu, lahko vrečke z odpadki odložijo ob vseh avtobusnih postajališčih oz. po predhodnem dogovoru na kateri drugi lokaciji, vendar morajo to javiti na telefonsko številko 040 454 475 (Luka) ali 041 955 575 (Vlasta). Vse, ki bodo čistili v naslednjem tednu oz. kasneje, pa vljudno prosimo, da odpadke odpeljejo v ZC Neža ali pa sporočijo lokacijo, kjer bodo pustili vrečke z odpadki.

Material za čistilno akcijo (rokavice, vreče za različne odpadke) in majčke #OčistimoTrbovlje bodo lahko občani prevzeli na Občini Trbovlje vsak dan, med 9. in 15. uro po predhodnem dogovoru (Luka Sladič, 040 454 475). Zaradi prilagojene izvedbe bo prevzem materiala možen samo na Občini Trbovlje. Veseli bomo kakšne fotografije, ki nam jo lahko občani pošljejo na naslov maja.kovac@trbovlje.si.

Spomnimo. V črnih vrečkah bomo zbirali mešane odpadke, v zelenih vrečkah steklo, v modre vreče bomo dali papir in karton ter v rumene vreče plastiko, kovino, različno plastično in kovinsko embalažo (npr. plastenke, kavni lončki, vrečke, folije, pločevinke, tetrapaki).


Predhodna novica z dne, 30.3.2022

#Očistimo Trbovlje: 9. april 2022

Tudi letos je Občina Trbovlje pristopila k organizaciji čistilne akcije Očistimo Trbovlje, na kateri vsako leto sodelujejo javni zavodi, društva, podjetja, krajevne skupnosti in posamezniki.

Prvotni termin čistilne akcije bi bil to soboto, 2. aprila, vendar jo bomo zaradi slabe vremenski napovedi prestavili na prihodnji teden in bo tako potekala 9. aprila 2022. Material za čistilno akcijo (rokavice, vreče za različne odpadke) bodo lahko občani na dan čistilne akcije prevzeli med 9. in 12. uro na enem izmed zbirnih mest, in sicer v PGD Trbovlje mesto, na Občini Trbovlje in v Zavodu za mladino in šport Trbovlje. Kot vsako leto bomo v črnih vrečkah zbirali mešane odpadke, v zelenih vrečkah steklo, v modre vreče bomo dali papir in karton ter v rumene vreče plastiko, kovino ter različno plastično in kovinsko embalažo (npr. plastenke, kavni lončki, vrečke, folije, pločevinke, tetrapaki).

KAM ODDATI VREČKE Z ODPADKI?

Na relacijah Podmeja-Jager-Gabrsko, Bazen-Čeče in Cesta v Retje lahko občani vrečke z odpadki pustijo ob cesti, za njihov odvoz bo poskrbela Komunala Trbovlje. Vrečke z odpadki lahko občani odložijo tudi ob vseh avtobusnih postajališčih oz. po predhodnem dogovoru na kateri drugi lokaciji, vendar morajo to javiti na telefonsko številko 040 454 475 (Luka) ali 041 955 575 (Vlasta).

Občane vabimo, da s sodelovanjem v čistilni akciji skupaj storimo nekaj dobrega za okolje v katerem živimo. Veseli bomo tudi fotografij za objavo, ki nam jih lahko pošljejo (maja.kovac@trbovlje.si). V zahvalo za sodelovanje smo udeležencem čistilne akcije pripravili majhno presenečenje, majice #OčistimoTrbovlje, za katere lahko povprašajo na zbirnih mestih ob prevzemu materiala za čiščenje. Hvala vsem, ki boste sodelovali.

Oglas

Popularno