torek, 16 julija, 2024
HomeHrastnikOIC Steklarna - TKI Hrastnik: Pilotne stene zaključene, prihodnji teden predvidena zapora

OIC Steklarna – TKI Hrastnik: Pilotne stene zaključene, prihodnji teden predvidena zapora

Hrastnik, 1. marec 2023; Evropski projekt, ki bo za Hrastnik eden največjih v zgodovini, poteka po načrtih. Zadnji objekt je tik pred rušitvijo. Čeprav s ceste včasih ni veliko videti, je na območju nasproti objektov največjih hrastniških industrij vsak dan še kako intenzivno.

Pilotne stene so zaključene, izvajalci del AGM Nemec trenutno zaključujejo s sidranjem na območju, začela se bo gradnja opornih zidov. Prihodnji mesec bodo občani priča gradnji podpornih zidov ob cesti, ki bodo okoli metra ali dveh nad višino zemlje. Mogočni temelji pa so predpriprava za platoje, kjer naj bi mesto za nadaljnji razvoj dobili steklarna in kemična tovarna.

Izvajalci napovedujejo zaporo glavne ceste v prihodnjem tednu, saj bodo porušili še zadnjo stavbo na tem območju. Konec bo dočakala zdaj že nekdanja prodajalna kemičnih izdelkov.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost celotne operacije je 4.522.112,68 evrov, od tega Evropska unija in Republika Slovenija sofinancirata 3.300.000,00, preostanek Občina Hrastnik iz proračuna.

Oglas

Popularno