ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoUrejanje dvorišča in učilnice na prostem pri Skvarčevi šoli

Urejanje dvorišča in učilnice na prostem pri Skvarčevi šoli

Osnovna šola Ivana Skvarče Zagorje je bila s partnerjema, JP Komunala Zagorje in Društvom trajne energetike Zagorje, s projektom urejanja šolskega dvorišča in postavitve šolske učilnice na prostem, uspešna na 5. javnem pozivu za izbor CLLD operacij, financiranih iz sredstev EKSRP na območju Partnerstva LAS Zasavje. Za naložbo, katere ocenjena vrednost znaša dobrih 135.000 evrov (z vključenim DDV), bodo iz naslova poziva dobili 50.000 evrov, 60.000 evrov bo zagotovil občinski proračun, preostanek denarja pa bodo zagotovili nosilec projekta in oba partnerja. 

Dela v sklopu naložbe so se začela 28. februarja 2023, z obnovo pa bodo trenutno dvorišče uredili v večnamenski prostor oz. učilnico na prostem, ki bo uporaben različnim uporabnikom in starostnim skupinam. Postavljene bodo klopi in mize ter zasajene visoke grede, drevo in grmičevje, dvorišče bodo na novo preplastili in uredili odvodnjavanje.  

Na tla bodo naslikali didaktične igre, ki omogočajo učenje in poučevanje skozi gibanje, igro ter zabavo za otroke vseh starosti. S postavitvijo kolesarnice bodo spodbujali trajnostno mobilnost učencev, zaposlenih in ostalih. 

Za gradbena dela bo poskrbelo podjetje Gradnik d. o. o. iz Trzina. V času del, ki bodo predvidoma trajala do sredine aprila, bo nekoliko spremenjen dostop v šolo, saj ne bo mogoče vstopati skozi glavni vhod in vhod v prvi razred. Za učence od 2. do 9. razreda bo v uporabi vhod/izhod pri športni dvorani.

Učenci, ki jih starši pripeljejo v jutranje varstvo, in prvošolci, ki niso vključeni v jutranje varstvo, bodo vstopali s terase za šolo, skozi vhod v učilnico 1. b razreda. Enako velja za odhod vseh prvošolcev domov, učenci od 2. do 5. razreda, ki so vključeni v OPB RaP, bodo šolo zapuščali po navodilih učiteljev. V tem času bo spremenjena tudi šolska pot, saj dostop do šole po stopnicah ne bo mogoč. Podrobnosti so predstavljene v priponki trase šolske poti, ki jo je načrtovala za to pooblaščena oseba.

Projekt sofinancira:

Oglas

Popularno