nedelja, 14 julija, 2024
HomeKronikaPod vodstvom dr. Nine Krajnik ustanovljen Koordinacijski odbor za krizne razmere

Pod vodstvom dr. Nine Krajnik ustanovljen Koordinacijski odbor za krizne razmere

V četrtek,17. marca 2022, je bil v okviru nalog Občine Moravče ustanovljen Koordinacijski odbor za krizne razmere pod vodstvom dr. Nine Krajnik. V zadnjem času smo priča številnim izvorom krize, ki neposredno vplivajo na varnost ljudi. Gre za humanitarne posledice ruskega napada na Ukrajino, okoljevarstvena vprašanja in naraščanje bolezni, ki so rezultat onesnaževanja okolja ter še vedno prisotna tveganja zaradi epidemije covid-19.

Po besedah dr. Krajnikove bo naloga Koordinacijskega odbora »organiziranje pomoči za najbolj varnostno ogrožene in socialno izpostavljene, koordiniranje dejavnosti, ki naj zavarujejo ljudi, opozarjanje, obveščanje, preventiva in morebitna splošna mobilizacija.«

V organizaciji dr. Krajnikove je že leta 2020 v Moravčah potekal mednarodni simpozij »Rakov povratnik – Diagnoza rak« v spoprijemu z zdravstvenimi posledicami onesnaževanja, ki ga je spremljal projekt pomoči za onkološke bolnike in njihove svojce. Ob začetku pandemije covid-19 je bila marca 2020 v izvedbi štaba Civilne zaščite in dr. Krajnikove prav tako organizirana pomoč za vse, ki se soočajo s stiskami.

»Politične razmere nas soočajo z nujnostjo dejanj. V času geopolitične krize, ko so ogroženi najbolj ranljivi in ko imamo v Sloveniji še vedno tip ekonomije, ki predstavlja tveganje za zdravje ljudi, so konkretni koraki za pomoč bistvenega pomena«, je poudarila dr. Krajnikova.

Oglas

Popularno