ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeKronikaTevelova donacija OŠ Toneta Okrogarja v Zagorju

Tevelova donacija OŠ Toneta Okrogarja v Zagorju

Podjetje Tevel d. o. o. iz Zagorja je Osnovni šoli Toneta Okrogarja v Zagorju dopoldne simbolično predalo sistem za merjenje kakovosti notranjega in zunanjega zraka. Gre za integriran sistem MX Galaxy Q-AIR, celovit sistem avtomatskega spremljanja in nadzora fizikalnih parametrov zraka, ki preko senzorjev omogoča zaznavo odstopanj merjenih fizikalnih veličin od dovoljene meje.

Direktor TEVEL Iztok Živko:

»Pri razvoju novega sistema za spremljanje kakovosti zraka smo dali velik poudarek na kakovost zraka v notranjih prostorih. V njih namreč s sodobnim načinom življenja preživimo do 90 % svojega časa, na primer doma, v službi ali v šoli. Prekomerno onesnažen zrak v teh prostorih poveča možnost nastanka alergij, negativno vpliva na produktivnost in uspešnost ter tudi odsotnost. S Tevelovim sistemom Galaxy Q-AIR uporabniki merjene parametre spremljajo v realnem času, tudi preko mobilnih naprav. Ponosni smo, da smo z lastnim razvojem in znanjem razvili sistem, ki bo pripomogel k izboljšanju počutja in zdravja uporabnikov stavb, v katerih bo nameščen«, je povedal Iztok Živko, generalni direktor v Tevelu.

Ravnateljica OŠ Toneta Okrogarja Nataša Grošelj:

O novi pridobitvi je Nataša Grošelj, ravnateljica OŠ Toneta Okrogarja, dejala: »Kakovostno šolsko okolje je izredno pomembno za zdravje otrok, ki so še posebej ranljivi. Z novim sistemom bomo lahko od zdaj redno spremljali kakovost zraka, tudi notranjega v učilnicah. Izkušnje namreč kažejo, da se z izboljšanjem zraka v učilnicah izboljšajo počutje, zbranost in zdravje učencev in učiteljev. Zato smo podjetju Tevel hvaležni za vzpostavitev sistema, ki bo osnova za ukrepe in ustvarjanje zdravega učnega okolja na naši šoli.«

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan:

»Občina Zagorje ob Savi spoštuje lastno znanje in inovativnost, po drugi strani pa okoljsko ozaveščenost tako naših občank in občanov kot podjetij, ki delujejo v naši zagorski dolini. Zato s hvaležnostjo podpiram donacijo podjetja Tevel Osnovni šoli Toneta Okrogarja. Otroci si zaslužijo, da se učijo v normalnih pogojih, v katerih je svež in neonesnažen zrak ključnega pomena. Vsekakor bomo razmislili, na kakšen način bi lahko sistem vzpostavili tudi v drugih zagorskih šolah.«

Sistem omogoča spremljanje kakovosti notranjega in zunanjega zraka, primerjavo izmerjenih vrednosti s priporočljivimi, ustvarjanje zdravega šolskega in delovnega okolja z izvedbo ukrepov. Več informacij o sistemu pa na spodnji povezavi.

Oglas

Popularno