torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoPomoč občanom iz socialno šibkejših okolij

Pomoč občanom iz socialno šibkejših okolij

Začelo se je novo šolsko leto, z njim pa tudi številne dodatne obveznosti šolarjev, šolskih delavcev, staršev in nenazadnje tudi lokalne skupnosti. Slednja med drugim skrbi tudi za to, da starši, predvsem tisti iz socialno šibkejših družin, niso preveč dodatno finančno obremenjeni s potrebami šolarjev. Poročali smo že, da vsako leto in je tako tudi letos, Občina Zagorje ob Savi namenila 5.000 evrov za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno šibkejših družin, ki jih bodo razdelili preko zagorskega Rdečega križa.

Ob tem pa Občina iz proračuna namenja še 25.000 evrov za sofinanciranje varstva vozačev in za bivanje otrok v šoli v naravi oz. centrih za šolske in obšolske dejavnosti. Okoli 5.000 evrov Občina nameni tudi za sofinanciranje malic in kosil v osnovnih šolah, tudi s tem denarjem pomagajo pri doplačilih obrokov za otroke iz socialno šibkejših družin. Občina Zagorje ob Savi pa financira tudi prevoze otrok v šolo, kar letno znese okoli 480.000 evrov, ob zadnjih podražitvah pa bo ta znesek v prihodnje verjetno še višji.

Občina Zagorje ob Savi pa bo za mlade na podlagi razpisa za sofinanciranje programov Kapital mladih v občini Zagorje ob Savi letos iz proračuna razdelila še 20.000 evrov in sicer za psihosocialno pomoč otrokom (od starosti 5 let dalje) in mladostnikom (do starosti 30 let) v obliki individualne psihoterapije, z namenom zagotavljanja prve pomoči pri razreševanju duševnih stisk ciljne skupine 9.000 evrov, za delovno terapevtsko pomoč otrokom (od 6. leta starosti dalje) in mladostnikom (do 26. leta starosti)  prav tako 9.000 evrov ter dva tisočaka za preventivne programe pomoči otrokom in mladostnikom za večjo socialno vključenost oziroma integracijo v slovensko govorno okolje, s poudarkom na psihofizičnem zdravju.

Oglas

Popularno