ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeHrastnikProjekt hrastniške kanalizacije skoraj že na polovici

Projekt hrastniške kanalizacije skoraj že na polovici

Hrastnik, 5. 9. 2022 – Februarja so se pričela 2,2 milijonov evrov vredna dela za vzpostavitev dobrih 5 kilometrov dolgega kanalizacijskega omrežja na območju centra Hrastnika, Pot na Kal ter v Prapretnem. Evropski projekt naj bi bil dokončan v sredini prihodnjega leta.

Na šestih lokacijah bo Hrastnik pridobil novozgrajeno kanalizacijsko omrežje za odvajanje in čiščenje odpadne vode. Trase fekalne kanalizacije v večjem delu potekajo po obstoječih javnih cestah in poteh.

Prva dela so se začela na ulici Pot na Kal, kjer se v teh dneh tudi zaključujejo. Cesta bo v celoti na novo preplaščena z asfaltom, stroje pa bodo nato prestavili na Pot Josipa Brinarja, kjer naj bi z deli pričeli po 12. septembru. Takrat in vse do decembra bo na tem območju tudi popolna zapora ceste med 7. in 17. uro.

Asfaltiranje trenutno poteka tudi v Prapretnem, kjer je prva faza projekta kanalizacije končana. Dela pa se bodo v Prapretnem nadaljevala na drugi lokaciji, kjer bodo prav tako za promet cesto zaprli. Od Zadružnega doma v Prapretnem po Veličkovi bodo izvajalci pričeli z izvedbo kanalizacije že v tem tednu. Cesta bo popolnoma zaprta, obvoz bo urejen.

Zahteven projekt v skupni vrednosti 2,2 milijona evrov, ki ga za Občino Hrastnik izvaja podjetje AGM Nemec, bo v višini 1,8 milijona evrov pokrit iz naslova Evropske unije in Republike Slovenije, za ostalo bo poskrbela Občina iz proračuna. Po zaključeni investiciji bo Občina Hrastnik v aglomeraciji ID 8360 Hrastnik – center dosegla 99,52 odstotno priključenost na javno omrežje. Dosežen bo tudi cilj projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Save – Občina Hrastnik«, torej zmanjšanje emisij v vodi z izgradnjo infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadnih voda in s tem izpolnjevanje zahtev Direktive o čiščenju odpadne vode.

Oglas

Popularno