nedelja, 14 julija, 2024
HomeHrastnikPoslovne in razvojne priložnosti Regionalnega razvojnega progama zasavske regije 2021 – 2027

Poslovne in razvojne priložnosti Regionalnega razvojnega progama zasavske regije 2021 – 2027

Danes je v Delavskem domu Trbovlje potekala Regijska razvojna konferenca 2021, kjer so bili vsi udeleženci seznanjeni z Regionalnim razvojnim programom zasavske regije 2021 – 2027, predstavljeni pa so bili tudi projekti programskega dela RRP 2021-2027.

»Gre za to, da smo želeli tiste najpomembnejše projekte najprej vsem predstavit in potem izmed njih izbrati nekaj projektov, ki bi lahko bili ključni za regijo,« je povedal Jani Medvešek, direktor Regionalne razvojne agencije Zasavje.

Poudarek konference so bile naslednje razvojne prioritete: inovativno in konkurenčno gospodarstvo v Zasavju, zeleno in nizko ogljično Zasavje, mobilno in regionalno povezano Zasavje, družbeno razvito Zasavje, trajnostni in celostni razvoj mest in podeželja v Zasavju ter prestrukturiranje premogovnih regij v skladu s pravičnim prehodom.

Največ pozornosti pa so bili deležni projekti za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij, ki pa bodo financirani iz posebnega sklada. Medvešek je še dodal: » Tisti projekti, ki ne bodo izbrani v sklad za pravični prehod bodo potem vključeni v regionalni razvojni program.«

Tekst: Kaja Mejač
Foto: RRA Zasavje

Oglas

Popularno