torek, 16 julija, 2024
HomeHrastnikPrenova športnega parka na Logu

Prenova športnega parka na Logu

V Hrastniku se na Logu nahaja športni park, ki s svojimi športno-rekreacijskimi površinami in objekti nudi možnosti večnamenske uporabe, uporabniki pa površine koristijo skozi celo leto. Park postaja tudi vse pomembnejši prireditveni prostor za različne dogodke in prireditve, ki se tu odvijajo preko celega leta (Funšterc, Hrastkov festival, koncerti godb, Vilenica …).

Prostor se vsebinsko že leta razvija, žal pa temu razvoju ni sledila infrastruktura, vse bolj se tako kažejo številne pomanjkljivosti in manko investicij v prostor. Infrastruktura obstoječega športnega parka je močno dotrajana, dostopi do posameznih objektov in površin so slabo urejeni, prostor ni prijazen do gibalno oviranih oseb, staršev z vozički, kolesarjev.

Želja, da bi park ne le ohranil svojo pomembno vlogo, temveč postal osrednji športni, prireditveni in družabni prostor v občini, namenjen različnim uporabnikom, je bilo glavno vodilo, da se je občina odločila za popolno prenovo.

Načrtovani projekt Športni park na Logu predstavlja revitalizacijo oziroma prenovo celotnega območja, ki pa bo potekala postopoma, v fazah, saj gre za finančno velik projekt. A prva faza se bo izvedla že v letošnjem letu, zajemala pa bo ureditev tartanske steze in postavitev otroških igral.

In kaj vse predvideva idejna zasnova prenovljenega športnega parka? V prostor se bo umestila kavarna z gostinsko ponudbo, postavilo se bo otroško igrišče, namestili pitniki, uredile se bodo sprehajalne poti, samo območje se bo povezalo tudi z bližnjim parkom. V parku pri osnovni šoli bo zaživela učilnica na prostem. Večja prenova se obeta na stadionskem delu parka, kjer se bo uredilo atletsko tekaško stezo ter zunanje pokrite tribune z reflektorsko osvetlitvijo stadiona, postavilo pomožni objekt za potrebe slačilnic, sodnikov, trenerjev ter skladiščenja opreme. Drugi športni predel bo večnamenska ploščad z igriščem za mali nogomet, del zunanjega prostora igrišča se bo programsko obogatilo z drugimi športnimi vsebinami, ki bodo nudile možnost uporabe najrazličnejšim starostnim skupinam in tudi interesom (npr. kolopark, skatepark, najrazličnejše igre z žogo, talne označbe, plezalne površine …).

Opazna preobleka se obeta tudi amfiteatru ob bazenu, ki se ga bo nadgradilo za potrebe letnih prireditev na prostem, s poudarkom na dostopnosti za vse uporabnike (invalidi, otroški vozički, tehnični dostop za potrebe dvorane itd.).

Oglas

Popularno