ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoPrvi poligon vožnje v Zasavju uradno odprt

Prvi poligon vožnje v Zasavju uradno odprt

Včeraj smo v uporabo predali prvi poligon za trenažo vožnje v Zasavju. Zbrane sta nagovorila župan Občine Trbovlje, Zoran Poznič, predsednik AMD Trbovlje, Bojan Frece in predstavnik AMZS. Dogodka pa so se udeležili tudi predstavniki Agencije za promet ter predstavniki Izpitnega centra Celje.

Na območju celotnega Zasavja do danes ni bilo primerne površine oziroma poligona za trening vožnje in drugih podobnih aktivnosti. Agencija za promet je pred petimi leti izdala predlog, da morajo imeti vsi izpitni centri poligon v dolžini najmanj 100 metrov, kjer se lahko izpiti vršijo. Kljub temu, da smo v Trbovljah poligon, ki je sicer ustrezal večini normativom, že imeli, pa žal ni ustrezal novi niansi, saj ni bil dolg več kot 50 metrov. V kolikor primernega poligona ne bi zagotovili, bi morali naši (bodoči) vozniki izpite opravljali izven Zasavja, v Celju, kjer takšen poligon imajo. Da bi se temu izognili, je AMD Trbovlje pristopil k ureditvi popolnoma novega poligona, ki ustreza vsem normativom, predvsem z željo, da naši vozniki ostanejo v regiji.

Novo zgrajen poligon pa ne bo služil zgolj voznikom in motoristom, ampak bo kot večja zunanja urejena površina namenjen tudi športnim aktivnostim in prireditvam. Prav tako bo namenjen izobraževanju otrok za pridobivanje znanja za vožnjo s kolesom ter izobraževanju starejših občanov za obnovitev znanja iz cestno prometnih predpisov in spretnosti v prometu. Poligon bo namenjen tudi obnovitvenim delavnicam za motoriste, ki so ogrožena skupina v prometu. Verjamemo, da bo dobro služil dobro svojemu namenu in da ga bodo Zasavčanke in Zasavčani pridom uporabljali.

Oglas

Popularno