torek, 16 julija, 2024
HomeHrastnikPumptrack Hrastnik je več kot le športni poligon, je platno za uresničitev...

Pumptrack Hrastnik je več kot le športni poligon, je platno za uresničitev sanj !

Pripravite se na pot razburljivih voženj, nepozabnih trenutkov in spretnostnih dosežkov.

Občina Hrastnik je skupaj s KRC Hrastnik bila ponovno uspešna pri pridobivanju dodatnih sredstev za izgradnjo poligona Pumptrack Hrastnik, tokrat na razpisu pri Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. S ponosom razkrivamo, da dodatna sredstva  znašajo kar 43.220,70€, kar je dokaz naše skupne zavezanosti k spodbujanju živahne in aktivne skupnosti. S postavitvijo pumptrack poligona oziroma koloparka v bližini teniškega igrišča, bomo občankam in občanom omogočili aktivnosti v naravi, povezane s športom, rekreacijo, vzgojo, izobraževanjem ter promocijo zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

Kaj sploh je PUMPTRACK?

To ni le običajen športni objekt, je utrjene krožna pot z grbinami in ovinki za vožnjo s kolesi vseh vrst, rolerji, skiroji in rolkami za vse starosti in ravni spretnosti. Predstavljajte si okolje, kjer se združijo kolesarji, rolkarji, ljubitelji skuterjev in vzbujajo duh tovarištva in pustolovščine. Pumptrack Hrastnik je več kot le jeklo in asfalt – tam se bodo ustvarjali nepozabni spomini in spletla nerazdružljiva prijateljstva.

Pumptrack – proga, ki raste z uporabnikom!

Pumptrack-i so posebni tudi zaradi njihove prilagodljive narave, saj se razvijajo s svojimi uporabniki. Ne glede na to, ali ste izkušen profesionalec ali mlad navdušenec, vam poligon obljublja nepozabno doživetje. Ko kolesarji ali rolkarji osvajajo nova obzorja, jim proge vneto razkrivajo nove izzive. Ti dinamični poligoni niso le vklesani v kamen, ampak rastejo s talentom in zmogljivostjo uporabnikov. Torej, ne glede na to, ali ste neustrašni 5-letnik, ki drvi po nežnih krivinah ali profesionalni kolesar, ki skače visoko čez valovito površino, se prilagodi obema! Ste pripravljeni na naslednje poglavje adrenalinskega doživetja v Hrastniku? Skupaj poženimo proti svetlejši in trajnostni prihodnosti !

Zakaj uporabljamo ime “PUMPTRACK” in ne kolopark?

Športni poligon, kolopark ali pumptrack, smo poimenovali Pumptrack Hrastnik, saj je bilo ime prevzeto iz razpisa za izgradnjo poligona. V slovenščini se takšnemu igrišču reče kolopark. Imena posameznikov, objektov in prostorov običajno ostanejo neprevedena.

Oglas

Popularno