torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoSkupaj odpeljali 6,2 tone odpadkov, drevesa čakajo tiste, ki so čistili okolje

Skupaj odpeljali 6,2 tone odpadkov, drevesa čakajo tiste, ki so čistili okolje

V letošnji čistilni akciji območja občine Zagorje ob Savi, ki je potekal zadnje dni marca, so delavci JP Komunala Zagorje iz zagorskih krajevnih skupnosti odpeljali kar 6,2 tone odpadkov, ki so jih krajani v krajevnih skupnostih zbrali v sklopu pomladanske čistilne akcije. Ta je potekala več dni, udeleženci pa so spoštovali ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, saj so čistili posamično ali v krogu svojih družin.

Letošnja pomladanska čistilna akcija v občini Zagorje ob Savi pa ni bila namenjena zgolj urejanju in čiščenju brežin, sprehajalnih poti, gozdnih površin, travnikov in drugih območij. Občina Zagorje ob Savi je namreč želela spodbuditi svoje občane, da obogatijo domače okolje z novimi zasaditvami avtohtonih medovitih sadnih vrst, kar bo v prihodnje omogočalo tudi  samooskrbo s hrano.

Zato bodo prvi občani, ki so na naslov obcina.zagorje@zagorje.si posredovali datum in lokacijo čistilne akcije, nato pa še fotografijo s prikazom svoje udeležbe na akciji, dobili ekološko pridelane sadike sadnega drevesa v drevesnici Ocepek na Mlinšah. Te bodo lahko prevzeli že v naslednjih dneh. Vsi tisti, ki fotografij niso utegnili posredovati, imajo še čas do konca prihodnjega tedna. Prevzem sadik v drevesnici bo mogoč predvidoma do 11. aprila 2021.

Drevesnici Ocepek se Občina Zagorje ob Savi zahvaljuje za prijazno sodelovanje v akciji in donacijo dodatnih sadik, iskrena zahvala pa tudi vsem občankam in občanom, ki so čistili okolje in s tem dokazali, da radi živijo s čisto in lepo naravo.

Oglas

Popularno