ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoSlovesnosti ob občinskem prazniku Občine Zagorje ob Savi

Slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Zagorje ob Savi

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje je v četrtek, 3. avgusta, potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku, ki je znova napolnila dvorano.

Zbrane je najprej nagovoril župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je tokrat spregovoril o dobrem in slabem in izrazil zadovoljstvo, »ker smo Zagorjani in Zagorjanke, torej vi, dragi rojaki, vedno znali najti zadovoljstvo v majhnih stvareh, se veseliti malenkosti in poiskati v ljudeh dobro, slabo pa prepustiti pozabi časa.«

»Čas in plima ne čakata nikogar. Zato tudi v naši dolini ne čakamo, da nas boljša prihodnost kar dohiti. Mi si zanjo iskreno in na moč prizadevamo. Moji sodelavci v občinski upravi in vsi, ki ste del te velike zagorske družine, boljše pogoje zase in za naše otroke gradimo vsak dan sproti. Včasih v ta mozaik prispevamo le opeko, drugič zraste cel zid, spet tretjič se kaj tudi podre. A to  nam ne vzame volje. Nasprotno: zavemo se, da se moramo naslednjič bolj potruditi. In tudi se,« je med drugim poudaril župan.

Na slovesnosti sta župan Matjaž Švagan in Mitja Adamlje, podžupan in predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, podelila štiri zlate plakete in naziv častnega občana, ki ga je letos za vrhunsko umetniško delo in druge aktivnosti, povezane s kulturnim utripom v naši dolini, prejel akademski slikar Nikolaj Beer. Zlata priznanja pa so dobili: Jernej Kovačič za dolgoletno uspešno udejstvovanje na športnem področju, od nastopanja v različnih disciplinah do neumornega organizacijskega dela, Marjeta Hribar za izvirno ustvarjalnost, ohranjanje rudarske dediščine in opazno promocijo Zagorja po svetu, Sandi Grčar, ki s svojim delom in posluhom za reševanje težav pomembno prispeva k urejenosti kraja in ugledu občine in ob stoletnem jubileju Nogometni klub Zagorje za številne uspehe in dobro delo z množicami mladih.

Župan je podelil še tri županova priznanja, ki so jih prejeli: športnica Tina Baloh, gostinec Roman Žerko in člani zlate nogometne ekipe VDC Zasavje.

Zbrane je po podelitvi vseh odličij zabavala skupina Bepop, v kateri poje tudi Zagorjanka Ana Praznik, ki je na lani ob istem času stala na odru KC Delavski dom Zagorje kot občinska nagrajenka.

Oglas

Popularno