torek, 16 julija, 2024
HomeKronikaZahvala župana Občine Zagorje ob Savi

Zahvala župana Občine Zagorje ob Savi

Ko sem le nekaj ur pred nesluteno naravno katastrofo, ki je udarila našo Slovenijo, na osrednji slovesnosti pred zagorskim občinskim praznikom govoril o vsem dobrem, kar premore naša dolina in hvaležnosti, ker lahko živim med tako solidarnimi ljudmi, nisem niti slutil, da se bosta ta solidarnost in neverjeten čut za pomoč sočloveku v stiski znova pokazala že v tako kratkem času.

Včeraj popoldne, ko smo opazili, da se v zagorski dolini mudi neverjetno veliko avtomobilov s tujimi registrskimi tablicami, v katerih so bili posamezniki in družine iz tujine, ki zaradi poplav niso mogli nadaljevati poti domov in so ostali ujeti v naši občini, je stekla velika akcija za pomoč tem ljudem. V gasilskem domu in zagorski športni dvorani smo uredili prenočišča za okoli 250 ljudi, okoli 50 pa smo jih namestili v domovih naših občank in občanov. Zagotovili smo jim tudi hrano in pijačo.

Besede zahvale in resničnega spoštovanja želim izraziti vsem, ki ste vso noč klicali dežurne na Občino Zagorje ob Savi, in spraševali, kako lahko pomagate. Več sto vas je bilo. Vsem prostovoljcem, ki ste se v neverjetno velikem številu zbrali ob cestah in usmerjali ljudi do prenočitvenih kapacitet. Tudi tistim, ki ste pozitivno širili informacijo, da teče akcija pomoči, vsem, ki ste pomagali pri urejanju prostorov za prenočevanje in zagotovitev obrokov. Vsem gasilcem, Civilni zaščiti, prostovoljcem Rdečega križa, zdravstvenim delavcem in čisto vsakemu posamezniku z veliki srcem.

Hvala, moje Zagorje ob Savi, in globok poklon!

Župan Občine Zagorje ob Savi

Matjaž Švagan

Oglas

Popularno