ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoTrboveljsko pokopališče primer dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja

Trboveljsko pokopališče primer dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja

Trbovlje, 7. januarja 2020 – Projekt prenove trboveljskega pokopališča je bil izbran kot primer dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja v okviru razpisa Mesta mestom. Trbovlje bodo tako prejele priznanje Mesta mestom, dobra praksa za trajnostni urbani razvoj, projekt pa bo vključen tudi v katalog Mesta mestom #3.

Občina Trbovlje in Komunala Trbovlje sta v novembru 2020 na razpis Mesta mestom prijavili projekt prenove trboveljskega pokopališča. V okviru prijave smo izpostavili nove ureditve na pokopališču, ki sledijo sodobnim razvojnim smernicam tako na področju urbanega razvoja kot tudi na področju zmanjševanja odpadkov in optimizacije prostora.

Ocenjevalna komisija je trboveljski projekt prepoznala kot enega tistih, ki najbolje ustrezajo kriterijem in upoštevajo načela programa URBACT o trajnostnem celostnem urbanem razvoju. Trbovlje bodo tako med prejemniki priznanja Mesta mestom, dobra praksa za trajnostni urbani razvoj, projekt prenove pa bo eden izmed 15 izbranih projektov kataloga Mesta mestom #3.

Razpis Mesta mestom je del evropskega programa teritorialnega sodelovanja URBACT, ki spodbuja in podpira trajnostni in celoviti urbani razvoj in je del instrumenta evropske kohezijske politike. Za Trbovlje je priznanje Mesta mestom dobra popotnica za nadaljnji celovit trajnostni razvoj ter možnost za širšo prepoznavnost dobrih praks, ki nastajajo v občini.

Oglas

Popularno