ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoV JP Komunala Zagorje gostili obisk delegacije Evropske podnebne fundacije

V JP Komunala Zagorje gostili obisk delegacije Evropske podnebne fundacije

Inovacijsko-razvojni inštitut – IRI UL Univerze v Ljubljani je konec prejšnjega tedna gostil delegacijo Evropske podnebne fundacije, ki je obiskala tudi Zasavje. Gostitelji so jih namreč želeli seznaniti s stanjem v zasavski regiji, ki je izstopila iz premoga in aktivno prehaja na čistejše vire energije.

V Zagorju ob Savi so udeleženci obiskali kotlovnico daljinskega ogrevanja na biomaso in infrastrukturni nadzorni sistem. Predstavniki JP Komunala Zagorje so jim prikazali delovanje kotlovnice in infrastrukturnega nadzornega sistema, obiskovalci pa so bili posebej navdušeni nad čistočo in odličnim vzdrževanjem kotlovnice. Izrazili so zadovoljstvo nad zavedanjem o pomenu čiste energije in skrbjo za minimalen vpliv na okolje, kar je v današnjem času izjemno pomembno.

V zahvali, ki so jo poslali po obisku, so med drugim zapisali: »Posebno bi želeli poudariti tudi vašo predstavitev infrastrukturnega nadzornega sistema. Bilo je osupljivo, kako ste nam podrobno predstavili vse njegove funkcionalnosti. Nismo mogli verjeti, koliko informacij in podatkov lahko sistem spremlja in upravlja. To je bil resnično edinstven vpogled, saj takšnega nadzornega sistema še nismo videli nikjer drugje in predstavlja odlično podlago za nadaljnji razvoj storitev pametnega mesta. Vaše podjetje je očitno pravo vzorčno podjetje, ko gre za trajnostno energijo in sodobne nadzorne sisteme.«

Oglas

Popularno