ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoV Trbovljah podelili priznanja prvim posredovalcem

V Trbovljah podelili priznanja prvim posredovalcem

V torek, 13.10.2020 so v Zavodu za mladino in šport Trbovlje, upoštevajoč vseh ukrepov, podelili priznanja prvim posredovalcem. Občina Trbovlje je skupaj z Zdravstvenim domom Trbovlje in URSZR Trbovlje začela z vzpostavljen mreže prvih posredovalcev, ki bodo lahko s svojim  znanjem marsikomu rešili življenje. Mreža prvih posredovalcev je usmerjena v sestavo čim širšega kroga občanov, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč, tistim, ki jo potrebujejo. 
Priznanja je tečajnikom podeljevala županja Občine Trbovlje, ki je vsem prisotnim, ki so opravili izpit, iz srca čestitala. 
Direktor ZD Trbovlje Denis Tomše, ki je kot govornik pozdravil in čestital tečajnikom in prisotnim povedal, da je vsakršna pomoč, tudi laikov, veliko bolj koristna, kot če pomoči nihče ne nudi ter izpostavil, da je najpomembneje, da laiki oziroma prvi posredovalci izgubijo strah in samozavestno pristopijo k reševanju življenj. 
V letošnjem letu je tečaj za prvega posredovalca opravilo 17 oseb, vsem pa je županja dejala, da znanja ni nikoli dovolj, hkrati pa je znanje tisto, ki nam ga nihče ne more odvzeti. Kot je županja še dejala, si resnično želi, da bi v času ugodnih epidemioloških razmer vsaj enkrat letno organizirali druženje oziroma piknik, kjer bi skupaj obnavljali pridobljeno znanje. Da bi torej enkrat letno prvi posredovalci med seboj vzpostavili posebno povezanost, ki je lahko izrednega pomena pri reševanju življenj. 
Gospod Breznikar, predstavnik URSZR Trbovlje, pa je prisotnim predstavil način delovanja sistema, ki ga trenutno vzpostavljamo. 
Na Občini si želijo, da bi jim v prihodnje uspelo vzpostaviti dovolj široko in trdno bazo prostovoljcev, ki bodo pripravljeni pomagati ljudem v stiski.
Iz občine Trbolvje izrekajo Vsem tečajnikom še enkrat iskrene čestitke.
Oglas

Popularno