torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoVečnamenska dvorana v Proletarcu prenovljena

Večnamenska dvorana v Proletarcu prenovljena

Od februarja je v stavbi Proletarec v Zagorju, kjer ima prostore Mladinski center Zagorje ob Savi, potekala obnova večnamenske dvorane, ki je zdaj zaključena. V okoli 100 kvadratnih metrov velikem prostoru so prenovili tla in stene ter zamenjali elektro instalacije. Dvorana bo namenjena koncertom, predstavam, seminarjem, delavnicam in drugim dogodkom. Vrednost naložbe znaša 43.350 evrov.

Prenova je potekala v sklopu projekta Lov na črni zaklad, za katerega je Mladinski center Zagorje ob Savi, s sodelujočima partnerjema, Stanovanjskim podjetjem Zagorje in Turističnim društvom Ruardi, že lani dobil potrjeno financiranje Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Evropa investira v podeželje. Vrednost projekta znaša 62.000 evrov, iz naslova razpisa bodo dobili 85 odstotkov sredstev oziroma 45.500 evrov, ostalih 15 odstotkov bo pokril občinski proračun.

Projekt je zasnovan v smeri spodbujanja in razvoja turizma v zagorski občini, s poudarkom na predstavitvi zgodovinske in kulturne dediščine kraja.

Oglas

Popularno