sobota, 22 junija, 2024
HomePredstavljenoVezi s pobartenimi mesti ohranjamo tudi preko mladinskih izmenjav

Vezi s pobartenimi mesti ohranjamo tudi preko mladinskih izmenjav

V Trbovljah v tem tednu gostimo mlade iz pobratenega mesta Valandovo. V sklopu mladinske izmenjave, ki jo je Občina Trbovlje pripravila z Zavodom za mladino in šport Trbovlje, mladi odkrivajo naše mesto, spoznavajo našo preteklost in se družijo s sovrstniki.

Občina Valandovo in Občina Trbovlje sta listino o pobratenju podpisali 1. junija 1982. S podpisom listine sta se zavezali, da bosta sodelovali na različnih področjih ter omogočali in ohranjali neposredne stike. Eno izmed področij, ki jim namenjamo posebno pozornost, je vključevanje mladih v mladinske izmenjave. Z njimi omogočimo, da mladi spoznajo pobrateno mesto naše občine, njihovo kulturo in običaje ter navsezadnje spletejo nova poznanstva, ki se včasih razvijejo v dolgoletna prijateljstva.

Veselo druščino je na Občini Trbovlje sprejela podžupanja Maja Krajnik in z njimi poklepetala o njihovih vtisih. Njihov obisk v Trbovljah se bo zaključil v petek, vendar pa se bodo mladi kmalu zopet videli, saj jim bodo Trboveljčani vrnili obisk v oktobru oziroma novembru.

Oglas

Popularno