nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljenoVrt tete Johance

Vrt tete Johance

Društvo za zdravilne rastline Zasavje je včeraj pri Vrtu tete Johance v zagorskem Evroparku pripravilo že 13. prireditev z naslovom Živalce na vrtu tete Johance, ki je na njihov vrt privabila lepo število obiskovalcev.

Zbrane je nagovoril župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki se je članom društva zahvalil za ohranjanje in širjenje znanja o naravi in njenih produktih tako med mladimi kot tudi starejšimi obiskovalci Evroparka ter za obdelovanje površin. Društvo za zdravilne rastline Zasavje namreč skrbi kar za 750 kvadratnih metrov površin v Evroparku, te pa so razdeljene na gozdni, travniški ter vrtni del, kjer v enem letu zraste okoli 130 različnih zdravilnih rastlin.

Predsednica društva Cvetka Drnovšek je v nagovoru poudarila predvsem dobro sodelovanje z mladimi, ki se vedno radi odzovejo na povabilo k sodelovanju. Na 13 prireditvah je tako doslej sodelovalo že več kot 400 otrok, učencev in dijakov iz zagorskih vrtcev, osnovnih šol in srednje šole in več kot 50 njihovih mentorjev. Večkrat jim na vrtu pomagajo tudi uporabniki Varstveno delovnega centra Zasavje, dobro sodelujejo z Zasavsko ljudsko univerzo, seveda pa tudi z vsem tremi zasavskimi občinami.

Včerajšnja prireditev, ki so jo s kulturnim programom popestrili kitarist Tomaž Deželak in učenci podružnične šole OŠ Ivana Skvarče s Čemšenika z igrico o Pozabljivi kapici, je imela tudi humanitarno noto. Z izkupičkom srečelova za obiskovalce, v katerem so lahko dobili izdelke Društva za zdravilne rastline Zasavje in njihovih sponzorjev, bodo prispevali k letovanju otrok na morju, saj bodo denar nakazali Rdečemu križu Zagorje.

Na ogled so postavili tudi prispele izdelke na natečaj Živali na vrtu tete Johance, za otroke pa so pripravili še delavnice, na katerih so barvali kamenje, izdelovali slike iz naravnih materialov in se seznanili s poklicem rudarja.

Oglas

Popularno