nedelja, 14 julija, 2024
HomeHrastnikZaradi sprožitve skale zaprta cesta v Boben

Zaradi sprožitve skale zaprta cesta v Boben

Danes v jutranjih urah je na cesti pri kamnolomu v Bobnu prišlo do sprožitve večjega kamna oziroma skale. Iz občine Hrastnik smo dobili sledeče sporočilo: Takoj, ko je bila občina o dogodku obveščena, smo stopili v stik z izvajalcem del, podjetjem AGM Nemec d.o.o., ter vzdrževalcem, podjetjem CGP d.d., opravljen je bil tudi ogled terena. Ker je prišlo do sprožitve iz privatnega zemljišča na državno cesto, smo obvestili tudi nadzornika gradbišča na državni cesti in ga pozvali, da nemudoma sprejme ustrezne ukrepe.

Za pojasnilo, kako je do takšne situacije lahko prišlo, smo zaprosili izvajalca del, podjetje AGM Nemec d.o.o., kjer so nam pojasnili, da se je s pobočja kamnoloma sprožil večji kamen oziroma skala, ki je zadela osebno vozilo, ki se je ravno v tistem trenutku pripeljalo mimo. Do dogodka je prišlo zaradi dežja, ki je namočil teren, kar je povzročilo, da se je del » odluščil« in popeljal po strmini oziroma pobočju. Do nesreče je prišlo na mestu, kjer velja popolna zapora ceste zaradi gradnje ceste in izgradnje uvoza v kamnolom Boben. Na tem odseku je zgrajen zaščitni nasip ceste, lovilni kanal in varovalni nasip nad potokom, vse zaradi zaščite tega odseka ceste.
 
Občina Hrastnik je vztrajala, da se cesta zapre in da se prepreči morebitne prehode vse dokler ne bo moč zagotoviti varnosti za vozila. Cesta se lahko odpre šele takrat, ko bosta izvajalec in vzdrževalec lahko zagotovila, da je cesta za prevoz varna.
 
Izvajalec del AGM Nemec d.o.o. in vzdrževalec državne ceste, podjetje CGP d.d., sta tako na predmetnem odseku državno cesto popolnoma zaprla, zapora naj bi trajala predvidoma do ponedeljka, 29. 11. 2021, do 17. ure.
Izvajalec del je obvestil tudi Krajevno skupnost Boben in njenega predsednika, z namenom, da se o dogodku in o tem, da bo regionalna cesta čez vikend popolnoma zaprta, obvesti krajane. Izvajalec je nemudoma pristopil tudi k čiščenju ceste, čiščenju obstoječega obrambnega nasipa in celotne brežine, namešča se tudi lovilna mreža.

Tekst in foto: Občina Hrastnik

Oglas

Popularno