sobota, 22 junija, 2024
HomePredstavljenoIzbrani nagrajenci foto natečaja #Očistimotrbovlje

Izbrani nagrajenci foto natečaja #Očistimotrbovlje

Letošnja čistilna akcija Trbovelj je bila malo drugačna. Prilagojena je bila trenutnim razmeram, hkrati pa so se udeleženci z objavo fotografije, o njihovem sodelovanju na akciji, potegovali tudi za bogate nagrade. Udeleženci so imeli tako, vse od dneva akcije – 20. 3. 2021 pa do 24. 3. 2021 čas za objavo oziroma pošiljanje fotografij, iz katerih je razvidno, da so prispevali k čistejši naravi v našem mestu.

Občina Trbovlje je v sodelovanju s podjetjem RSH pripravila bogate nagrade. Prva nagrada je bil prenosni računalnik, druga nagrada zvočniki in tretja nagrada tiskalnik.

Skladno s pravili foto natečaja je tako komisija izbrala tri fotografije, ki so na najbolj izviren način prikazale, udeležbo na čistilni akciji. Nagrajenci, ki prejmejo bogate nagrade so naslednji.


· Prenosni računalnik prejme gospa Rebeka Novak.

· Zvočnike prejme gospa Marinka Pavlič.

· Tiskalnik prejme gospod Klemen Klenovšek.


Iskrene čestitke prejemnikom nagrad, ter hvala vsem, ki ste sodelovali pri čiščenju našega mesta. Upamo, da v prihodnje takšne čistilne akcije ne bodo potrebne, saj bo to pomenilo, da smo vsi skupaj spremenili odnos do narave in vanjo ne odlagamo več odpadkov.

—————————————

Predhodna novica z dne 20.3.2021

Na čistilni akciji zbrali več kot 5,6 ton odpadkov

Danes je potekala čistilna akcija #OčistimoTrbovlje 2021, v sklopu katere so društva in posamezniki pomagali čistiti naše mesto.

Gasilci PGD Trbovlje-mesto so skupaj z Društvom podvodnih dejavnosti Trbovlje očistili strugo Trboveljščice, kjer so našli številne odpadke – hladilnik, sveče, stiropor, sode… – ki v naravo nikakor ne sodijo.

Očiščeno je bilo tudi območje Kip, okolica Ulice 1. junija 4, sprehajalne poti proti Kipam in Retju, cesta proti Bevškem, okolica nekdanjih rudarskih vhodov, cesta od bolnišnice do Kleka ter številna druga področja, kjer so pridni prostovoljci naravo očistili smeti.

Naša kultura se kaže tudi z odnosom do narave, zato so takšne akcije zelo pomembne za ozaveščanje ljudi o tem, da smo za naravo odgovorni vsi. Vsak posameznik lahko stori veliko in naša naloga je, da smeti odvržemo v zabojnike in ne na travnik, v gozd ali potok.

Ob tem ne pozabite, da lahko še vse do srede, 24. marca 2021, sodelujete v nagradnem foto natečaju. Za sodelovanje na natečaju objavite fotografijo čiščenja naše okolice na Facebooku ali Instagramu ter uporabite ključnik #OčistimoTrbovlje. Fotografijo nam lahko pošljete tudi na e-naslov: rudi.medved@trbovlje.si.

Zmagala bo tista fotografija, ki na najbolj izviren in kreativen način prikazuje, da ste pomagali očistiti našo okolico.

Prvi trije zmagovalci bodo prejeli bogate nagrade, in sicer je prva nagrada prenosni računalnik, druga tiskalnik in tretja zvočniki.

Hvala vsem, ki ste sodelovali na čistilni akciji. Pokazali ste, da vam ni vseeno za naravo in naše mesto.


Predhodna novica z dne 18.3.2021

Bogate nagrade čakajo na vas

Samo še dva dneva nas ločita do letošnje čistilne akcije #OčistimoTrbovlje, ko bomo v soboto, 20. marca 2021 vse do 14. ure skupaj čistili naše mesto.

Na družbenih omrežjih Facebook in Instagram bo hkrati s čistilno akcijo tudi potekal foto natečaj na tematiko čiščenja našega mesta. Za sodelovanje na natečaju objavite fotografijo čiščenja naše okolice na Facebooku ali Instagramu ter uporabite ključnik #OčistimoTrbovlje. Fotografijo nam lahko pošljete tudi na e-naslov: rudi.medved@trbovlje.si.

Zmagala bo tista fotografija, ki na najbolj izviren in kreativen način prikazuje, da ste pomagali očistiti našo okolico.

Prvi trije zmagovalci bodo prejeli bogate nagrade, in sicer je prva nagrada prenosni računalnik, druga tiskalnik in tretja zvočniki. Zmagovalce bo skladno s pravili foto natečaja izbrala tričlanska komisija.

Pridružite se nam torej na čistilni akciji #OčistimoTrbovlje v soboto, 20. marca 2021, do 14. ure, da bomo skupaj očistili naše mesto.

—————————————-

Predhodna novica z dne 11.3.2021

Na dan akcije bo do 14. ure po občini vzpostavljenih več mest za odlaganje pobranih odpadkov

Vse občane, ki se še niste prijavili na čistilno akcijo, vabimo, da se v soboto, 20. marca 2021, prijavite in udeležite čistilne akcije #OčistimoTrbovlje. Vse do 14. ure lahko pomagate očistiti naše mesto.

Čez dober teden bomo skupaj čistili Trbovlje ter tako naredili nekaj dobrega za naravo in mesto, v katerem živimo.

V dvoletnem premoru se je v naravi zopet nabralo veliko smeti, ki jih je potrebno odstraniti, da bo lahko narava zacvetela v pomlad, mi pa svoj prosti čas preživljali v čistem okolju.

Vse udeležence čistilne akcije prosimo, da salonitk in nevarnih odpadkov, kot so na primer igle, ne pobirate, temveč o njih in o lokaciji obvestite Javno podjetje Komunala Trbovlje, ali pa organizatorja čistilne akcije, ki bo poskrbel za odstranitev nevarnih odpadkov.

Kje bo možnost odložiti smeti?

Tako kot vsako leto, bomo tudi letos poskrbeli za točke, kjer bodo postavljeni zabojniki in urejena odlagališča. Smeti boste tako lahko 20. 3. 2021 do 14. ure pustili: POVEZAVA DO ZEMLJEVIDA

·        Na Dobovcu pri trgovini (postavljen bo zabojnik),

·        Pri Gasilskem domu Klek (postavljen zabojnik),

·        Na odseku pod gostilno Jager (postavljen zabojnik),

·        Na Čečah pri cerkvi sv. Katarine (postavljen zabojnik),

·        Čeče Ostenk (postavljen zabojnik),

·        Pri smučišču Medvednica, kjer je že vzpostavljen ekološki otok (postavljen zabojnik),

·        Na zbirnem centru Neža,

·        Na asfaltiranem parkirišču pri Kipah,

·        Na križišču na vrhu Žabjeka,

·        Na parkirišču nad odcepom proti Retju,

·        Ob križišči pri mostu čez Savo proti Kumu (ob vznožju ceste na Kum),

·        Na avtobusni postaji nasproti Kluba Mesečina,

·        Pri kamnolomu v Bevškem.

Vsi, ki se boste odločili čistiti znotraj centra mesta pa boste lahko vrečke s smetmi pustili na avtobusnih postajah v smeri železniške postaje Trbovlje.

Občane prosimo, da se resnično držite zgoraj navedenih lokacij odlaganja odpadkov ter da odpadke na dan akcije odložite do 14. ure, saj bomo le tako uspešno izvedli čistilno akcijo in dosegli namen, ki si ga želimo. Torej mesto in naravo očistiti vseh odpadkov, ki so se v dveh letih nabrali v Trbovljah.


Predhodna novica z dne 2.3.2021:

Po enoletnem premoru je zopet prišel čas, da skupaj očistimo naše mesto in njegovo okolico. Ker smo Trboveljčani v mesecih zaprtja pokazali, kako obožujemo našo naravo, je še kako pomembno, da jo ohranjamo v njeni najpristnejši obliki.

Namreč, če bi vsak občan Trbovelj pobral eno vrečko smeti, bi lahko skupaj zbrali več kot 48 ton odpadkov, ki onesnažujejo naravo.

Letošnja čistilna akcija bo, ob upoštevanju vseh takrat določenih ukrepov, potekala v soboto, 20. marca 2021, v primeru slabega vremena, pa bo prestavljena na soboto, 10. aprila 2021. Prosimo, da se na čistilno akcijo odpravite individualno, v krogu družine ali pa v manjših skupinah. Na sami čistilni akciji, prosimo vse občane, da spoštujejo vse veljavne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom.  

Lepe nagrade za sodelujoče

Na družbenih omrežjih Facebook in Instagram bo hkrati potekal foto natečaj na tematiko čiščenja našega mesta. Za sodelovanje na natečaju objavite fotografijo čiščenja naše okolice na Facebooku ali Instagramu ter uporabite ključnik #OčistimoTrbovlje. Fotografijo nam lahko pošljete tudi na e-naslov: rudi.medved@trbovlje.si.

Zmagala bo tista fotografija, ki na najbolj izviren in kreativen način prikazuje, da ste pomagali očistiti našo okolico.

Prvi trije zmagovalci bodo prejeli bogate nagrade, in sicer je prva nagrada prenosni računalnik, druga tiskalnik in tretja zvočnik. Zmagovalce bo skladno s pravili foto natečaja izbrala tričlanska komisija.

Vsak udeleženec bo prejel majico

Zaradi lažje organizacije, vas prosimo, da se na čistilno akcijo predhodno prijavite. Prosimo vse, da do 8. marca 2021 izpolnijo naslednji obrazec: http://bit.ly/3pPpnEs.

Vsi, ki boste sodelovali na čistilni akciji, boste prejeli tudi posebno majico. Ob sodelovanju na čistilni akciji pošljite fotografijo z vašega sodelovanja na čistilni akciji in se potegujte za bogate nagrade.

Oglas

Popularno